Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Polhi na podstrehi, kako se jih znebiti?

Polhi na podstrehi, kako se jih znebiti?

Na podtrehi imajo polhki vsako noč žurke, tako hude, da že skoraj ne moremo spati, čez dan pa je mir. Kako jih na lep human način spraviti-prepričat, da bi šli nazaj v gozd???

Nekdo mi je rekel, naj do fula naštimam radio, nekaj dni naj igra non stop in bodo pobegnili, je to kdo že probal??

Nastavili smo kletke,pasti… pa so pametni in se ne dajo, res potrebujem kakšen dober nasvet, hvala.

Smo že probali in deluje. Pa niti ni treba, da je do fula naglas.

Seveda se moraš pa zavedat, da se bodo polhi hitro vrnili, če ne boš našla in zaprla mesta na podstrehi, kjer lahko pridejo noter.

macek…

------- www.kosovir.si

Nam pa ponoči hodi po strehi Kuna in nam vse strešnike zmeče dol.Na žalost to opazimo,ko je kakšen naliv in nam pride voda na hodnik.Vse smo že probali nič ne pomaga celo pes laja celo noč ampak zgleda da so se tudi nanjga že navadile.Nam ne preostane drugega kot enkrat na teden pokontrolirat streho.Naš pes pa je itak že na koncu z živci s temi kunami ker ko jih sliši nori okoli hiše ampak te frajle se ne pustijo motiti.

najbolj da jih zazidaš,(vem to je kruta stvar ampak…)če pa tega noč pa dej na podstrešno kkšnga psa da jih bo ulovu(če pa ti še to ni prou)pol pa jih kr tko ulov sam bot zaščitena da te navjo ugrizlni(če sploh grizejo)al pa potdstrešno mal zalijte s šlavhom.

selly, za (oz proti) kune menda obstajajo neki ultrazvocni odganjalci. pobrskaj malo po netu.
m.

------- www.kosovir.si

dajte probat z radiem, res pomaga, sploh za kune, radio na baterije in na podtsreho do fula in bodo sle, ker jih bo motilo, sam potem merkaj, da vse zazidate kjer vam lahko pridejo notri

mi smo imeli podlasice in kako leto kasneje kune. POmagal je radio, sploh ne tako na glas. Zdaj imamo mir, ker je poleg gradbišče.
T.

Maja o1, bom pogledala za te ultrazvočne odganjače.Ali lahko ti kej vplivajo na psa?Menda tudi psi slišijo te uv valove.Bom še mal pobrskala po netu……

Če boš kaj našla, sporoči. Tudi pri nas so se čez poletje naselile kune. SMo odstranili malo izolacije pod streho in opazli neskončno drekcev, govejo kost so privlekle gor, groza.

Torej bomo imeli nekaj dni žurko z radiem, potem pregledali kje ti mali hudički pridejo notri, vse to lepo zazidali in upam, da bo potem mir. No upam tudi, da sosedje ne bodo mislili, da se nam je sfuzlalo na podstrešju*-*.

Taka metoda mi je še najboljša, kajti tudi mi imamo psa in se bojim, da bi tisti valovi motili še njega.

Hvala vsem!

Enkrat je ze nekdo spraseval na forumu kako se znebiti polhov. Dobil je meni zelo vsecen nasvet. Nastavis nekaj steklenic z bolj sirokim vratom, da gre polh lahko vanjo. Na dnu steklenice das malo medu ali kaj drugega sladkega in polh bo zlezel noter, ven pa ne, ker mu bo po steklu drselo. Ko polovis vse, jih neses nekam dalec stran, luknje pa zadelas, da ne morejo nazaj. Kaj pa vem, mogoce pa deluje. lp

Mrbit pa celo od mene fasal tole, ker smo mi redno prakticirali na Vojskem in polovili cisto vse ter jih spustili na zapusceni kmetiji. 🙂

tako je nanook, to je bil tvoj navet. 🙂 lp

Fructal! Fructalove flase smo uporabli, une s sirokim vratom. Se spomnim, ker mi nikoli ni ratalo iz njih pit, vedno sem se popacala.
A mogoce ves, a kdo prakticira tole?

So lahko??

Mi smo v vrtu imeli voluharje in smo kupili tisti zvocni odganjevalec. Pol ure po aktiviranju, je po vrtu zacela noret podlasica. Stane pa to 6 jurjev v Merkurju. Mi smo potem to vzeli ven iz vrta, ker imamo raje v vrtu podlasico in voluharje, kot pa biti brez vsega :)))) Ampak smo pa videli, da je delovalo!!

Nseim probala z njimi, se mi pa zdi, da je vrat dosti manjši-ožji-od unih steklenih Fructalovih. Če se prevrne, gre mali komot ven.

Nseim probala z njimi, se mi pa zdi, da je vrat dosti manjši-ožji-od unih steklenih Fructalovih. Če se prevrne, gre mali komo mi imamo kune že več let pa smo že vse posusili da bi jih odgnali, z radijem, z zvočnimi valovi, nastavili smo pasjo dlako, poper smo posipali, strup smo nastavili. to so nasveti ki smo jih dobili od drugih. edino eno smo jo ulovili s pastjo vendar je sveda potem poginila in to ni humano. tako da več nevemo kako s jih znebiti. zdaj nam pa je začeko na podsrešni sobi zelo smrdet tako da tam nemoremo spat, ker je verjetno med gibs ploščami in zračnm mostom na strehi kaka kuna poginla in vonj nam nekje prihaja v spalico. tako da smo že narobu z živci. prosimo za kak pameten nasvet.

Nseim probala z njimi, se mi pa zdi, da je vrat dosti manjši-ožji-od unih steklenih Fructalovih. Če se prevrne, gre mali komo mi imamo kune že več let pa smo že vse posusili da bi jih odgnali, z radijem, z zvočnimi valovi, nastavili smo pasjo dlako, poper smo posipali, strup smo nastavili. to so nasveti ki smo jih dobili od drugih. edino eno smo jo ulovili s pastjo vendar je sveda potem poginila in to ni humano. tako da več nevemo kako s jih znebiti. zdaj nam pa je začeko na podsrešni sobi zelo smrdet tako da tam nemoremo spat, ker je verjetno med gibs ploščami in zračnm mostom na strehi kaka kuna poginla in vonj nam nekje prihaja v spalico. tako da smo že narobu z živci. prosimo za kak pameten nasvet.

New Report

Close