Najdi forum

Na vrtu sem posadila poletne buče. Na prvi pogled so podobne majhnim letečim krožnikom. So zelo okusne. Ne vem ali je pravilno, da imajo rastline veliko moških cvetov. To so cvetovi brez nastavka za plod, imajo samo zelo dolg pecelj. Na moji buči jih je velika večina takih. Morda bi jih morala ščipati proč, da bi bil pridelek obilnejši? Hvaležna vam bom za vsak nasvet. Lep pozdrav.

No, moje mnenje je, da zaradi ščipanja moških cvetov pridelek ne bo obilnejši.
Moški cvetovi so potrebni za oprašitev; če bi jih odstranila le nekaj, verjetno ne bi bilo niti škode niti koristi, če pa bi jih odstranjevala preveč vneto, bi ostala brez pridelka.

So pa cvetovi bučk užitni in prav dobri.

LP

Jaz sem nekje prebrala, da tvorijo bucke vec moskih svetov zaradi pomankanja vode. Jaz jih zalivam in imam skoraj enako razmerje med moskimi in zenskimi cvetovi.

Jaz še pa nikoli nisem slišala za takšne bučke. Niti jih videla. Ali lahko rečete oz. napišete kakšno besedo več o njih. Jaz imam samo tiste tanke dolge rumene in so super dobre. Iz njih ustvarjam vse mogoče.LP

V literaturi sem zasledila, da se imenujejo Custard White. Je okrogle oblike in malo sploščena, robove pa ima valovite. Brala sem, da je taka bučka v kulinariki precej cenjena. Mene je najbolj presenetilo, da je surova zelo okusna(okisana). Na vrtu pa si vzame resnično ogromno prostora.
S

New Report

Close