polenta in druge ideje za večerni obrok
Zdravo mamice!
Tiste, ki svojim sončkom pripravljate polento – zanima me recept za večerni obrok brez mleka. Verejetno jo skuhate na vodi, zabelite z maslom in ponudite s čim? Kako pa pripravljate druge kaše brez mleka? Rada bi svoji 7,5 mesečnici ponudila še kaj drugega za večerjo od industrijskih sadno žitnih kašic in zbiram ideje.
Lep dan, m
Polento sem skuhala na vodi ali pa v kompotu in dodala še sadje iz kompota (vedno sem ga kuhala sama- iz jabolk ali z mešanim sadjem, pozimi tudi s suhim sadjem), velikokrat sem ji primešala kar banano.
Drugače pa lahko pripraviš kar nekaj kašic: ajdovo skuhaš enako kot kašo s polento, pripraviš lahko tudi proseno kašo ali pa zakuhaš riž in mu primešaš sadje… Velikokrat sem zvečer kar zmešala več vrst sadja in je bil zelo zadovoljen, še prenajedel se jih je: danes pri 15M ima najrajši kruh!!!
LP Neja :-))
Mi imamo 9-mesečnico in za večerjo prav tako dobiva polento, riž ali kuhano riževo moko, kašo iz ajdove moke, proseno kašo…Vedno vse skuhamo na nesoljeni vodi, potem pa ji dodam sadje, ki jed ravno prav osladi. Danes je dobila eno sočno hruško in dve slivi, olupljeno in pretlačeno in zmešano z rižem. Šele v zadnjem tednu sem začela dodajati noževo konico masla ali pol žličke sezamovega ali repičinega olja. Glede mleka pa…midve se še dojiva in zato nimam namena dodajati nobenega adaptiranega mleka, kravjega pa nam je pediatrinja odsvetovala do 18.mes.