Najdi forum

polenta, gres

Oj!

Lep snežen dan vsem.
Zanima me kdaj ste dale otročkom polento in gres, ali ste skuhale z adaptiranim mlekom.

Kaj ste še dale pri 6M, razen običajnih sadja in zelenjave, katero meso.

Kakšni so vaši predlogi za kosila 6M otročkov.
lp nesa

Z grezom še počakaj, vsebuje gluten.
Koruzo smo kuhali na riževem mleku (ala grez).

Gres sem skuhala na vodi in na koncu dodala adaptirano mleko. Adaptiranega mleka NE SMEŠ kuhati!! Sicer je pri 6 mes jedel že bolj ali manj vse, začeli smo z rdečim mesom (govedino, teletino), mesnimi juhami, jedel še ni stročnic, svinjine, beljaka in drugih potencialnih alergenov kto so orehi ipd. Tudi kravjega mleka še ni dobival. Vse ostalo pa že, vednar smo z gosto hrano začeli pri 4,5 mes in uvajalo vsako novo stvar po en teden. Nikar ne preidi na gosto hrano kar naenkrat, upoštevaj pravilo “eno novo živilo na teden”. V tem primeru lahko določiš, katero je tisto živilo, ki povzroča probleme – če se pojavijo, seveda. Pa z mesom ne pretiravat, za prvič bo ena mala desertna žlička povsem zadosti. Začneš lahko še z za grah kuhanega rumenjaka na teden in nato postopoma povečuješ količino, da bo do konca meseca prišlo na polovico rum. na teden.

Hrano sem pripravljala prav enako kot za ostale, količino soli sem prepolovila. Koruzni in pšenični zdrob sem skuhala na vodi, vendar ga vse do 14. mes ni kaj preveč maral 🙁

hOJ!

GRis sem skuhala z adaptiranim mlekom. Najprej sem zavrela adapt mleko Hipp2 in nato dodala gris (in malo cimeta). Res pa da sem enkrat zavrela Aptamil 2, pa je postal čuden….tak, da ne vem kak je s tem kuhanjem adaptiranega mleka, meni s Hippom 2 gre.
No, sicer pa je najpogosteje za kosilo krompir z zelenjavo (korenček, grah, cvetača, špinača …..skuhaš in zmiksaš, malo kisle smetane za okus, mogoče malo soli), 3 krat na teden skuham zraven še puranje belo meso.
Zelo radi jemo tudi kruh v bučkini juhi. Kar se glutena tiče(kruh, keksi, pšenična moka)se boš odločila sama. V kolikor nimaš v družini in sorodstvu nikogar s celiakijo, ga lahko daš po dopolnjenem 6 mesecu. Sicer nekateri pravijo da je boljše čim kasneje, vendar jasnih znanstvenih dokazov za korist tega ni. Po drugi strani pa se lahko mirno izogneš glutenu (pri nas to ne gre, ker je velik jedec kruha, ostalega pa bolj malo….:))
Lp, pa lepo počasi.

Adaptiranega mleka se ne sme pregret nad 50 st. C!

Ker sem dojila, adaptiranega mleka sploh nisem imela. Kuhala sem na pol mleka-pol vode. Postopoma sem nato zmanjševala količino vode in povečevala količino mleka.

Polente še ni jedel (imam ga namen skuhat ravno danes zvečer), gris – pšenični zdrob pa je ene 14 dni (star je bil 9 mesecev) – in ga poje za večerjo okoli 2,5 dcl. Od takrat naprej se tudi zbudi samo enkrat na noč!
Meso smo začeli hitro – mislim, da kar okoli sedmega meseca, tudi žemljico. Ribo je enkrat na teden. Kravje mleko pa uporabljam približno 14 dni – za kuho. Sicer se še doji.

Adaptianega mleka pa mislim, da ni dobro prekuhavati, rajre ga dodaj na koncu.

Pozdrav!

Oboje sem, ko je bil mlajši (od 7meseca) kuhala na vodi in dodala sirček.

Pol pa od 9 meseca dalje na mleku (alpskem mleku- prvi dan pol pol, in ko se ni nič zgodilo sem mu naslednjič dala samo na mleku). Polenta je pa najbolj najmmmm, če ji poleg sirčka dodam še dve fetki (na mini kockice narezane) poli salame.

Pa dober tek.

LPDeb

Jaz sem ji tudi polento na vodi kuhala, čisto v redu po okusu. Če sem se že odločila za mleko, sem dodala kašno žlico alpskega. Z gresom sem pa začela pri osmih mesecih. Tudi na vodi, pa naknadno z malo adaptiranega mleka zmešala.

Tajna30

Polento je jedel že pri 6. mesecih – kuhano na vodi. Na začetku sem jo redčila s kompotom, nato jo je jedel zalito s sojinim mlekom ali navadnim jogurtom.
Zdrob sem mu kuhala na sojinem mleku, in iscer od 7. meseca dalje.

New Report

Close