Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Za ženske v stiski Poleg laži, prevar…vsa leta, zdaj še tepež

Poleg laži, prevar…vsa leta, zdaj še tepež

Več let me psihično maltretiral, zavajal, lagal, varal…..
Lansko leto končala….
Še vedno najde pot do mene…., zadnji obiski bili nasilni, fizično z menoj obračunaval….prijel tako, da se nič ne vidi, vrgel tako, da je vedel, da mi nič ne bo..vse to izgovori, da me ni udaril…

Boli in padla sem v težko situacijo iz katere bom težko prišla…

Kako naj brišem te boleče spomine in kako naj brišem človeka, ki ni vreden, da izgovorim njegovega imena?

Je zelo precizen, diplomatski, svojo šibkost brani tako, da okoli govori, da mu jaz težim, v bistvu pa nikoli ne dam prva povoda, da najdeva ponovni stik…vedno on..

Na vsak način me želi prizadet, ker vidi, da se vrnila ne bom, ali sprocesira ljubosumje ali me trdo prime ali se me pa oklepa……
Po drugi strani udriha po meni.., me žali in opravlja in tako fila svoj ego..

Ni pubertetnik ampak že odrasel človek….

Kako naj naredim, da prekinem to norijo, da se rešim teh bolečih spominov in da brišem ta zadnja leta in da pozabim kaj vse hudega mi je naredil?

lp

Spoštovana Tara**!

Me veseli, da ste končali zvezo, v kateri ste doživljali trpinčenje in varanje. Škoda bi bilo vsakega vašega dneva, vsake vaše ure življenja, ki bi jo preživljali v takšni zvezi. Verjamem pa, da se zgodi, da (tudi) v takšni zvezi partnerja postaneta nekako soodvisna drug od drugega, ne glede na to, da vsak stik prinaša le še nadaljnje trpinčenje. Zato se boste morali kot prvo trdno odločiti in to odločitev potem tudi vztrajno uresničevati, da boste z bivšim partnerjem prekinili vse stike in si tako omogočili mirno življenje.

Kot drugo pa je pomembno, da si sedaj, ko nista več skupaj, življenje zapolnite z drugimi zanimivostmi. To je lahko: ukvarjanje s športom, ustvarjanje, izobraževanje, dobrodelnost, potovanja…, tisto kar vas veseli in za kar imate možnost. Bolj primerne se mi zdijo dejavnosti, pri katerih niste sami, ampak ste v družbi, da se ne boste predajali svojim težkim mislim, temveč boste imeli možnost za neobremenjen, sproščen pogovor z drugimi.

Kot tretje pa bi vam v okviru možnosti predlagala še vključitev v samopomočno skupino za žrtve nasilja: http://www.drustvo-sos.si/index.php?page_id=23, http://www.zavod-emma.si/index.php?page=skupinsko-svetovanje, http://www.varnahisanovomesto.si/?page_id=21, http://www.zdi-nm.si/index.php?option=com_content&view=article&id=68:skupinazenskavodnosih&catid=34:delavnicepredavanja&Itemid=94. Dajte si neko dobo, npr. eno leto, da predelate izkušnje, ki predstavljajo neke vrste travmo za vas. Potem boste morda lahko preteklost pustili za sabo in šli naprej, lepšim izkušnjam naproti.

Želim vam mnogo lepih doživetij s prijetnimi ljudmi,

Jana Metelko, dipl.soc.del.

Zavod Pelikan - Karitas Materinski dom 01/366 77 21 [email protected]

Draga Tara,

poleg naštetih skupin, ki so vam že predlagane je potrebno takoj narediti prijavo na Policijski postaji.

Pozdrav in držite se. viviana

Pozdravljeni,

hvala za odgovore Ga.Jana Metelko, ter ga. viviana.

Šele po tolikem času se zavedam kaj je človek počel z menoj.
Ta čas, ko sem mu doma likala in prala, kuhala in ga čakala je skupaj s svojo mamo in svojo bivšo ženo načrtoval dopuste, praznike, vikende in me tik pred zdajci puščal samo….
Me skupaj s svojo familijo opravljal in obrekoval, da sem posesivna, ker nisem odobravala, da še vedno polovočno živi pri bivši ženi in svoji mami, kadar se mu je pa zazdelo pa pri meni..
Da se prav razumemo…spoznala sva po večih letih njegove ločitve in nisem vzrok njegove ločitve.

Da je bil precej pretkan in zahrbten, da je vse to počel za mojim hrbtom in vedno znova šel čez moje truplo v katerikoli situaciji me je bil pripravljen poteptat, oklofotat in iskal vse žive načine, da bi me prizadel, ker je videl, da se ne pustim več manipulirat.

Počasi plezam iz te situacije in se začnem zavedat, da je življenje le eno in da se gibljem v krogu ljudi kateri me spoštujejo in kateri si med seboj pomagamo….

Včasih pride težak dan, ali ura…ampak vsak dan imam občutek, da je bolje, zdaj mi že redko steče solza žalosti in obupa, kaj vse je ta človek počel z menoj, bolje, da ne pomislim nikoli več.

Lep pozdrav in hvala še enkrat za vse informacije….

Ponovno sem mu nasedla oz. podlegla njegovim besedam in doživela že znano..

Prosim pomagajte mi, ker ne vem…si ne morem več pomagat sama….

Sem zašla v brezno iz katerega mi več ni izhoda….

Draga Tara**!

Obrnite se na katerega izmed kriznih centrov: http://www.mddsz.gov.si/si/delovna_podrocja/sociala/izvajalci/kc_odrasli/. Tako boste najhitreje prišli do pomoči za sebe.

Srečno!

Jana Metelko, dipl.soc.del.

Zavod Pelikan - Karitas Materinski dom 01/366 77 21 [email protected]

Seveda se nahajaš v dilemi ostati ali oditi. te odločitve so vedno težke, pretežke za žrtve nasilja. Moških, kot je “tvoj” je veliko. Družina mu nudi vso podporo le zato , da se pokažejo “dobri” v okolju kjer živijo in da njihovi sinčeki izhajajo iz dobrih in plemenitih družin.Imeli so pač “smolo” da so naleteli na tako “slabo “žensko, da se celo “oni”morajo vmešavati in mu pri teh letih pomagati z nasveti.Bogi njihovi pošteni sinčeki. Draga Tara,to so nezreli in neodgovorni moški ki nikolo ne odrastejo. Ne se bat, da bo gdaj boljši, tega dneva ne bo. Vmešavanje družine in “prijateljev ” v vajin odnos odgovarja tistemu ,ki je nezrel za samostojno, družinsko življenje.V okolju, ki ponuja “bogemu revežu” podporo se boš težko znajdla. Odpusti jim pozabi pa ne. Potrebuješ še veliko energije za samostojno pot.Nekoč ,ko boš ti za to pripravljena, pa se bo tudi tvoje življenje spremenilo. Do takrat pa poskušaj preživeti in se nekaj naučiti iz tega razmerja. Pa glavo po konci, punca !

New Report

Close