Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom polaganje ploščic brez fug

polaganje ploščic brez fug

Pozdravljeni,

Rabim keramičarja, ki obvlada polaganje granitogresa (ploščic 60 x 60) na stik oz. brez fug.

Kakšna je cena polaganja?

Vsem hvala za odgovore in lp.

to bi tudi mene zanimalo, imam kupljene 50×50, pa bi jih zaradi razgibanosti terase rad položil diagonalno, pa noben keramičar nima tako velikega rezalnika, saj je diagonale več kot 70 cm… kriza. nisem pa pripravljen dat več kot 1.800/m2, takšne so pač cene pri nas okoli.

Težko boš našla nekoga ki bi ti to naredil.

Malo raztegni denarnico, ali pa skrči želje. Mene pa vedno razkuri, ko nekdo kupi drag material, za kvalitetno delo mojstra pa ni pripravljen plačati. Verjetno bo najbolje da te lepe velike plošče pustiš skladiščene v garaži, pakete seveda zloži čisto skupaj”brez fuge”, tlak pa imej nepoložen. In bodi zadovoljen, ker pač nisi pripravljen dati več kot 1.800 SIT.
Sory, če sem te užalila.

Se strinjam dober polagalec iz pod 2.500,00 Sit tega ne bo naredil , pri nama so ravno končali polaganje terase v karo (kombinacija sivkasta – bež), ker se poznamo je računal 2.500,00 Sit )sicer se cene gibljejo nekje do 3.000, 00 Sit najbrž kdo računa tudi več…

nisem pripravljen plačecati delavcem z osnovno šolo 40 jurjev na dan. do sedaj sem se raje zmenil, da je bil plačan na ure, ker ko ga enkrat plačaš na kvadrate, se jim ponavadi začne strašno mudit:)

Svens, tale je bila pa nizka. Ali si nadut (oprosti, ampak na tvojo izjavo ne morem drugace misliti) ali pa škrt do konca. Dobri, strokovno usposobljeni keramicarji racunajo 3000 sit ali vec z ddv, torej si bos teraso moral poloziti sam. Razumem, da vsak gleda na ceno ter na svoje zmoznosti, glede na tvojo izjavo, pa upam, da ne bos nasel “norca”, ki bi ti za ta denar polozil tvoje “zlate”ploscice.

Pa brez zamere, taksen odnos do ljudi mi vedno dvigne pisker. Raje placam dvakratno ceno, pa bom imela delo opravljeno v nulo, pa vem, da nisem nikogar izkoristila. Oprosti, pac tako je.

nismo se razumeli, moj dela za 1500 terase oz. 1800 kopalnice vrhunsko, nima pa rezalnika za 50×50 ploscice, ki jih hocem dati na teraso. ti dam njegovo telefonsko?

Hvala, sem iz foha in me ne bos preprical, da za ta denar dela vrhunsko. Kaj pa racun? Seveda, ko bo kaj narobe, bo kriv material in trgovina, t.i. mojster pa niti pod razno. In kako to, da ne zna polozit gresa na stik? Ja, vrhunski je, definitivno. Pa ne me narobe razumet. Nikogar ne zalim, ampak na koncu boš TI potegnil kratko. Sem imela ze prevec takih primerov, ne grem vec na limanice.

Sicer pa, se ne bova prerekala. Vsak ve zase. Ce mojstra ne bos dobil, povej, ti dam par telefonskih, ampak so vsi drazji od tvojega. Ce si zainteresiran, pusti meil.

Pa ima OŠ , oziroma kaj višjo izobrazbo???
Ne, pogruntala sem, na fuš dela !!!!!
Nisem žleht, ampak vzemi tega vrhunca za 1500 – 1800 SIT, del diagonale pa skupaj pogrizita! Dons sem pa žleht! Al p a tudi ne, ampak taki posti me raz*****jo !

O, sladoledka, podpisujem se dvakrat pod to, kar si napisala!

a udarima debato o zidarjih?:)
nisem vas hotel razjezit, sem že videl nesnago od mojstrov za 3 jurjev in več. seveda je delal brez računa. ker je doma na vasi, verjamem, da ne bo upal igrat barabe. je pa res, da nima kombija polepljenega z nalepkami, ki sporočajo, dobro mi gre. to je potem tisti dodatni tisočak na m2:).

Kupi mu večji rezalnik, pa ti bo položil ploščice.
Te pride ceneje.

jim

Ne vem zakaj nismo vsi za vse! Če bi bilo tako enostavno, potem bi se sami lotili teh fug in plošcic!
Seveda je najlažje zbijati ceno ljudem ki delajo, pa loviti jih na izobrazbi.
Poznam diplomirane ljudi pa si z njimi nimam kaj pomagati! Vsi hodimo nekam v službo oz. delat- seveda za denar!
Glejte, več je mojstrov določene stroke- večja je konkurenca, posledica tega so tudi konkurenčne cene,…
Lep dan!

Poznam dober pregovor; Nisem tako bogat da bi lahko poceni kupoval! Ko boste ljudje to dojeli vam bo veliko lažje.

ni čudno, da dajo nekateri za bajto 50 mio, potem pa celo življenje puf plačujejo, ko pa imajo mojstre, ki na dan najmanj po 50 jurjev potegnejo…

Vsem hvala za mnenje. No, prišla sta dva mojstra skupaj in si ogledala teren. Polaganje cenita na 4.000 sit/m2 brez ddv-ja. Baje, da polaganje takih ploščic zahteva veliko znanja in natančnosti. Imata pa dobre reference. Cena me je kar sezula, vendar pa hočem imet položeno tako kot je treba. Zastonj mi jih lahko položi moj oče, ki jih je doma pred mnogimi leti po celi bajti polagal sam. Kako bi bile te ploščice položene, pa je vprašanje. Verjetno cigu-migu, gor-dol, to pa ni to.

Ker vidim, da ste vsi strokovnjaki za keramiko, bom pa še jaz pristavila svoj piskrček. Zanima me, kakšna je pa cena za polaganje stenskih kuhinjskih ploščic velikosti 10×10.

Drugače pa tudi jaz mislim, da je važna kvaliteta in če jo hočeš imet, je treba pač plačat.

Hvala in LP Štefi

New Report

Close