Najdi forum

polaganje parketa

Ker bomo po novem letu začeli v novi hiši poklagat parket me zanima ali je kdo v zadnjem času polagal parket (lamelni-klasični); kakšna je cena na m2.

Hvala

Industrijski (tehno) tik parket….parket+delo+material je naneslo 57eur/m2.

delo+lak+obrobne letve, okolica lj, 5500 sit/m2

Timotej, kako ste zadovoljni s položenim parketom? Meni se zdi kar ugodna cena… Ker šele iščem informacije o parketu (in polaganju), me zanima, kakšna je razlika med industrijskim in običajnim (?) tik parketom? Vesela bom tudi kakšnega priporočila, lahko kar po mejlu.

Hvala in lp!

Pozdravljeni.

Za parket je najprej treba sploh vedet kaj bi radi, kakšne so vaše finančne zmožnosti, kakšen parket vam je všeč, višina za parket, suhi estrihi.

Ko imate vse to pa pridobite številko od kakšnega prijatelja, kjer ste videli tak parket kot si ga želite in ste zadovoljni z izvedbo pri njemu.

V vsakem primeru je za parket potrebno strokovno svetovanje parketarja.

Pa še nekaj med parketarji so takšne razlike glede izvedbe del kot med stoenko in mercedesom, tako da dobro premislite!!!

VMS

Moj laični odgovor, kakor sem se pozanimal, preden sem dal ta parket v hišo….Industrijski ali tehno parket ja narejen iz ostankov običajnega, klasičnega parketa, katerega deščice so postale premajhne za razrez v večje dimenzije.Je sestavljen iz ožjih in krajših masivnih deščic od klasičnega parketa, ki so zlepljene skupaj v večji kos za lažje in hitrejše polaganje.Običajna dimenzija deščice se mi zdi da je ŠxVxD 15x15x200 mm, katere so potem po več skupaj, kot sem napisal, zlepljene v večji kos.Parket je zanimiv zato, ker je njegova cena za enako kvaliteto od klasike precej nižja, čeprav so sedaj samo zaradi povpraševanja zelooo dvignili cene v primerjavi za nazaj.Zaradi kvalitete in nižje cene, ga je moč najti na velikih in obremenjenih površinah.Menda (nisem preveril) ga imajo v Sparovi restavraciji v CityParku LJ, v GZS LJ, pa še v nekem znanem klubu v LJ (se ne spomnim kje).Ima ga tudi Jonas v svoji hiši na obali……Hitro se tudi polaga, kar pa me je najbolj pritegnilo….videz.Zaradi nešteto deščic, katera je vsaka malo drugačnega odtenka, pride parket zelo pisan in zanimiv.Kupil sem ga v trgovini s tropskimi parketi ONIS, Dunajska c.116 LJ.Cena konec poletja je bila 34 eur/m2.Ko sem se prvič zanimal spomladi je bila cena par eur nižja!V tej trgovini imaš tudi ostale “zanimive” parkete.Všeč mi je bilo tudi, da imajo parkete položene na ploščah večjih dimenzij cca 2×1.5m, da si lažje predstavljaš kako določen parket zgleda.Imajo tudi kombinacije lakiran-oljen.No to sem omenil zato, ker z ženo do zadnjega dne nisva vedela ali bi dala oljiti ali lakirati.Žal sva se odločila za lakiranje:((Naj omenim še to, da se v kakšni trgovini najde tudi tak industrijski parket, katerih deščice so še ožje, 8mm, in debele le 1cm za še nižjo ceno.Samo tisto mi pa že na pogled in kvaliteto samih deščic ni bilo všeč.
Huh, sem se napisal….če te še kaj zanima pa še povprašaj.Morda bi se mi dalo narediti tudi kakšno slikco našega parketa:)) za miklavža:))

lp,T.

brušenje in lakiranje v LJ. 12€/m2

New Report

Close