pol nosek sluzi
Živjo!
Predlagam ti, da kupiš posebno pumpico za čiščenje nosu (ni draga, imajo jo v vseh otroških trgovinah in meni znanih lekarnah). Sicer otročka uporaba le-te precej moti – kot tudi vatna palčka ali karkoli drugega, s čemer mu šarimo po nosu – je pa zelo učinkovita, saj pri pravilni rabi očistiš čisto vso sluz. Meni je takšna zadevica prihranila ogromno skrbi, moji hčerki pa omogočila neovirano dihanje.
Ja, podobno pumpico so poznali že pred 25 leti, saj jo je pri meni uporabljala tudi moja mami.
Hitro se pozdravita – lep pozdrav!
Mi čistimo s fiziološko raztopino, ki jo kupimo v lekarni, in s svaljkom vate. Najprej vato namočimo in iztisnemo par kapljic v vsako nosnico, nato očistimo. Včasih se splača potruditi, da dojenček kihne, saj tedaj izloči večje količine sluzi. Pazimo tudi, da je zrak v sobi dovolj vlažen (zlasti če imamo centralno ogrevanje), saj sedaj dojenček diha pretežno skozi usta. Ob prehladu otroka čim večkrat dojimo (ali naj večkrat pije tekočino po steklenički), da dobi čim več tekočine, ob požiranju pa tudi lažje vzdržuje prehodnost ušesne troblje.
Pozdrav!
Nina