Najdi forum

pokvarjene gobe v gostilni

Mene pa zanima kaj lahko naredim v primeru, da sem v gostilni jedel gobovo juho, ki je bila verjetno parkrat pogreta in sem moral z rešilcem na urgenco (na izpiranje želodca) zaradi vrtoglavice slabosti in drugih znakov te “zastrupitve”. Ko smo takoj poklicali v gostilno, da bi jim sporočili, naj ne strežejo več te juhe smo dobili dobesedno tak odgovor da nas je “vrglo”. Namesto da bi se opravičil, je natakar odgovoril samo ja ja v smislu “in kaj potem”…Če bi se natakar vsaj opravičil in zagotovil da bodo zavrgli tisto juho (ki je bila skuhana iz gob, ki so bile zmrznjene-rekel natakar) bi bilo vse OK, tako pa…ne vem kaj naj naredim?Ali naj jim naredim malo antireklame ali naj zahtevam odškodnino, ki bi jo lahko namenil v humanitarne namene, saj hočem samo popraviti nekorektnost uslužbencev te gostilne in nočem s tem služiti…
LP

Zdaj je po moje že malo pozno. Razen, če imaš potrdilo z urgence, da si se zastrupil z gobami (saj to so menda videli, kaj so ti pumpali iz želodca) in priče, da si takrat jedel tam. Pa še to vprašanje, ti lahko rečejo, da si jih kasneje doma jedel. Lahko bi se po moje obrnil na tržno inšpekcijo. Antireklamo pa absolutno. Da začneva z njo: kje je bilo to?

Tako kot je rekla Janja – prijava ustrezni inšpekcijski službi.
Kje, praviš, je to bilo?

Z inšpekcijo je tako, najbolje je prijaviti čimprej, če dobijo več kot dva primera (za eno lokacijo/hrano) resnih težav (obisk pri zdravniku ali na urgenci), utegnejo gostilno celo začasno zapreti (vsekakor pa temeljito pregledati higienske pogoje ipd.).
Mislim, da je že skrajni čas, da se packonom stopi na prste, saj nekatere prehranjevalne ustanove že prav slovijo po svojih odvajalnih učinkih.
Če bo pa prepozno za prijavo inšpekciji, lahko pa prideš na lice mesta s svojim odvetnikom in papirjem z urgence, zagroziš s tožbo (pogovarjati se je potrebno s kakim nadrejenim, ne ravno kuharjem), in se običajno da kaj zmeniti (ena znanka je po obisku lj. gostilne bruhala, šla k zdravniku, se prikazala nazaj s potrdilom od zdravnika in svojim odvetnikom, in so ji v nekaj dneh dali 170.000. Čeprav se mi to slednje zdi bolj znak dobrega odnosa do strank, niti malo niso komplicirali, bili so prijazni in to nekako šteli za odškodnino za njeno trpljenje.).
Tudi mene zanima, katera gostilna je to.
LP in srečno!

New Report

Close