Najdi forum

Imam vprašanje v zvezi z pridobitvijo pokojnine. Zanima me na kakšen način lahko ženska po možu prejme pokojnino? Primer: ločena ženska in vdoveli moški živita v njegovi hiši s skupnim gospodinjstvom cca 5 let. Nista poročena. Moški je vpokojen, ženska pa nima še nima dopolnjene delovne dobe in je kot kaže tudi ne bo imela (ker nima redne zaposlitve). Zanima me, če je res mogoče na takšen način prejeti pokojnino po moškemu, ki umre ali mora biti za to sklenjena zakonska zveza, kar se mi zdi da bi bilo edino smiseljno.

Hvala

Prosim, da se obrnete na Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje. V Ljubljani je na Kolodvorski. Tam vam bodo natančno povedali, kako je s tem.
Lep pozdrav!

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

IMAM VPRAŠANJE GLEDE PRIDOBITVE POKOJNIME PO POKOJNEM MOŽU,SVOJO BI VRNILA.KAM NAJ SE OBRNEM

Spoštovani!
Predlagam, da se zglasite v najbližji enoti ZPIZ-a, kjer vam bodo dali natančne informacije. Vsekakor pa za pridobitev vdovske pokojnine potrebujete mrliški list, odrezek moževe pokojnine in svoje osebne dokumente (vključno s podatki, ki so vezani na vašo pokojnino).

lep pozdrav!

Nina Stenko
univ.dipl.soc.ped.

Zavod Pelikan - Karitas Materinski dom 01/366 77 21 [email protected]

New Report

Close