Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Klimakterij -menopavza Poklicna obremenjenost

Poklicna obremenjenost

Po poklicu sem učiteljica razrednega pouka in zadnje čase opažam, da imam kar nekaj težav z zadrževanjem urina. Vode spijem toliko kot običajno, tudi ostale navade nisem bistveno spremenila, morda sem samo malce zmanjšala športno aktivnost. Ste mnenja, da bi lahko bil to vzrok težav, saj so morda mišice malce “ovele” in posledice so tu? Ali gre morda iskati vzroke v stresu? Sedaj je poletje in bom videla, kako bodo stvari šle, vendar nisem najbolj prepričana, da se bodo stvari popravile na boljše, no, vsaj do sedaj nisem opazila vidnejših sprememb. Kaj mi svetujete?

Pozdravljeni!

Pri vaši težavi še velja malce počakati, saj vemo, če smo ženske psihično preobremenjene nam mehur povečano deluje. Če se zadeve čez poletje ne bodo uredile vam svetujem, da se posvetujete z zdravnikom, najbolje z uroginekologom oziroma ginekologom, ki se ukvarja z dravljenjem urinske inkontinence. To vrstne ordinacije so v vseh slovenskih bolnišnicah, ki imajo ginekološko-porodniške oddelke.

Želim vam lepo in mirno poletje.

Lorena Meglič

************************************ http://www.drustvo-mena-maribor.si Tel: 02-320-20-75 GSM: 040-462-029

Moški se kljub temu, da se srečujemo s podobnimi težavami, težje izpostavimo in se posvetujemo preko neta. Morda bo to moje sporočilo opogumilo še koga, da zaupa svojo težavo in tako preneha v samoti trpeti.

Priznati moram, da sem se šele sedaj začel malce bolj spogledovati s problemom imenovanim inkontinenca. Morda bi ga bilo bolj primerno imenovati težava. Naj si bodi težava ali problem, vprašal bi rad, če zgoraj napisano velja samo za ženske, ali tudi za moške?

Sam sem namreč precej pod steresom in upam, da so težave posledica le tega, ne pa česa drugega.

Svaka čast forumu in vam, za trud in pripravljenost pomagati nam, ki se soočamo s težavami.

Lojze

Pozdravljeni gospod Lojze!

Kar ste napisali velja tudi za ženske, le, da se po mojih izkušnjah moški prej odprete in spregovorite o težavah z urinsko inkontinenco. Žal pa urinska inkontinenca sama po sebi ni posledica stresa, zato tudi vam svetujem, da čimprej poiščete pomoč pri urologu, da poišče vzrok za pojav le te in tako tudi pričnete z ustreznim zdravljenjem.

Z upanjem, da se bo pri vas vse dobro končalo, vas lepo pozdravjam.

Lorena Meglič

************************************ http://www.drustvo-mena-maribor.si Tel: 02-320-20-75 GSM: 040-462-029

New Report

Close