poklic
Sem zelo nezadovoljna s svojo izbiro poklica in tudi s službo. Vem, da bi mogla kaj spremenit, da tako ne bom zdržala do penziona. Pa niti ne vem v kaj bi se usmerila, kaj me sploh zanima oziroma približno vem kaj me zanima, pa potem pri vsaki stvari najdem vzrok, da se ne bi usmerila v to. To moje nezadovoljstvo traja že kar precej dolgo, tako, da sem dostikrat zaradi tega depresivna in imam občutek nemoči. Vsako jutro se izredno težko odpravim v službo. Vrtim se v začaranem krogu. Najbolj me pa mori to, da je tako težko dobiti zaposlitev.
Ali mi lahko kakorkoli pomagate?
Lepo pozdravljeni, mojca.
Draga Mojca!
Služba je hočeš nočeš pomemben del našega življenja. Pri delu preživljamo približno tretjino svojega dneva in strinjam se z vami, da je težko če tega dela ne opravljamo radi. Prepričana sem, da lahko zamenjate službo ali celo spremenite poklic, če ste dovolj motivirani za to. Prej pa dobro premislite in ugotovite kaj bi radi počeli. Ko boste to ugotovili, boste morali narediti načrt kako do tega. Vsekakor vam svetujem, da v teh, res ne najboljših časih za iskanje službe, ne pustite svoje službe, saj imate sigurno boljše izhodišče, če boste samo prestopili iz službe v službo.
Lahko pričnete takole!
Na list si napišite kaj je tisto, kar vam pri vašem poklicu in službi ne ustreza. Potem seznam zožite na tisto kar je nesprejemljivo za vas v vašem sedanjem poklicu in v vaši sedanji službi.
Na nov list naredite nov seznam, kjer boste napisali kaj vse znate, ločeno napišite kaj vas zanima in iz obeh skupaj poskusite ustvariti možna delovna mesta.
Za menjavo službe in sploh za menjavo poklica morate biti zelo motivirani! Sigurno pa vam bo pri tem v pomoč kakšen prijatelj ali prijateljica, ali svetovalec.
Lahko se oglasite tudi na Šentu – Vilharjeva 22, 01 431 94 18, ker vam kdo od naši strokovnih delavcev pomagal pri tem, da se boste lažje odločili!
Veliko sreče in poguma!
Barbara, Šent
Zanima me kdaj bi se lahko s kolegico oglasili pri vas v popoldanskem času, če je mogoče. Obenem se še zahvaljujem za odgovor. Zanima me še, če je potrebno kaj plačati za svetovanje.
Lepo pozdravljeni.
P.S. Sem že parkrat poskusila po telefonu, pa nisem uspela vas dobiti.
Draga Mojca!
Za razgovor v popoldanskem času (po 15: 30), se moramo individualno dogovoriti, tako da mi pišite na [email protected] ali še enkrat poskusite na 01 431 94 18.
Lep pozdrav, Barbara
Forum je zaprt za komentiranje.