Najdi forum

pokanje zob

Pozdravljeni,
Že dlje časa opažam, da mi pokajo zobje. Izgleda tako kot bi z nožem podolgovato zarezala po zobu (samo povrhu). Redno hodim k zobozdravnici, vendar nič ne reče. Pa še nekaj: v en zob mi je dala šrauf. Čez dva tedna me je zelo začelo boleti. Dala mi je antibiotike. En teden je bilo v redu, potem pa so se spet začele neznosne bolečine. Spet mi je dala antibiotike in sicer dvojno dozo. Ko se je to pozdravilo, pa se je okrog zoba začel nabirati gnoj. Spet sem dobila antibiotike. Imam precej izpuljenih zob in bi počasi morala misliti na kakšno protezo, ampak ker imam že z enim šraufom toliko problemov, me skrbi, kako bo potem.
Naj še povem, da imam 15 let chrovnovo bolezen.
Zanima me, kaj je vzrok pokanju zob in ali je možno, da glede na chrovnovo, zavarovalnica krije del stroškov proteze.
Vnaprej hvala za odgovor in lep pozdrav.

Spoštovana medard,

glede na opis gre za razpoke v sklenini, za katere nimamo posebne “terapije”.
Zob z zatičkom je bil očitno neustrezno oskrbljen, bodisi ni bil dokončno pozdravljen ali pa je pri izdelavi zatička nastala poka v korenini, kar sedaj povzroča stalne težave.
Proteza v breme zdravstvenega zavarovanja vam pripada, če vam manjka ustrezno število zob, kar predpisuje zavarovalnica; mislim, da Crohnova bolezen ni med indikacijami, ki bi omogočale kakšen “spregled”.

New Report

Close