Najdi forum

Pokanje v vratu in tresenje

Lep pozdrav.
Na vas se obračam z vprašanjem glede vratne hrbtenice. In sicer približno 2 tedna nazaj mi je začelo v vratu pokati, vsakič ko ga iz centra premaknem na desno in nazaj mi v vratu poči oz je občutek kot da nekaj zapne. Premik iz centra na levo je brez problema. Nisem imela nobene nesreče oz kaj podobnega. Je pa res, da opravljam sedeče delo in da pri delu od doma nisem bila pozorna na primerno postavitev okolja, torej sem bila tudi sključena. Pa še ponoči sem se zbujala v čudnih položajih vratu in ramen, ker je pri meni spal otrok. Boli me tudi celoten ramenski obroč. Bila sem pri zdravnici ki pa mi je priporočila raztezne vaje in vaje za krepitev vratu.
En teden nazaj pa se je pojavilo še tresenje. In sicer ko se uležem imam občutek da se mi celotno telo, predvsem noge tresejo, rahlo potresavajo in čutim nekakšne valove. Tudi če sedim se mi tresejo roke. Ali mislite, da je to dvoje lahko povezano? Ali bi bilo slednje bolj vprašanje za nevrologa? Je pa za mano en zelo stresen januar in sem že tako konstatno v nekih skrbeh.
Hvala za kakršnokoli pomoč.
Lp

Pozdravljeni,

vezano na vaš zapis s precejšnjo gotovostjo predvidevam, da gre v vašem primeru za draženje pletežev avtonomnega živčnega sistema v vratnem delu hrbtenice. Priporočam, da opravite RTG vratnega dela, s slikami pa se naročite na pregled v eno izmed naših ordinacij.
https://www.mo-gy.si/kam-na-pregled/
S tehnikami manualne medicine uspešno zdravimo številne podobne primere.
Lep pozdrav

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

Najlepsa hvala za odgovor.
Bom definitivno to naredila.
Me pa samo zanima, ali je to lahko precej nevarno?

Hvala in lep pozdrav

New Report

Close