Pokanje v vratu
Pozdravljeni,
Kakšna dva tedna se mi že dogaja, da mi ob vznožju glave znotraj v vratu poka ob premikanju glave v smeri levo-desno. Poka bolj ko premikam iz smeri levo v desno, obratno bolj poredko. Mislim, da je povezano tudi s hrbtenico, saj mi tudi hrbtenica poka, ko se pretegnem. Pokanje v glavi ne boli in je tudi različno glasno, včasih bolj, včasih manj. Bil sem že na terapevtski masaži hrbta in vratu, ampak ni odpravilo te težave. Ali svetujete obisk kiropraktika? Z osebnim zdravnikom se še nisem posvetoval.
LP
Pozdravljeni,
Sem kontaktiral center, kjer delajo trigger-point terapije in mi je ne svetujejo, ker mi v vratu bolj škrta kot prav poka. Poleg tega imam napete vratne mišice, ki me rahlo zabolijo, ko nagnem glavo nazaj. Za to so mi svetovali Tecar terapijo, ki pa je nikjer tu ne izvajajo (še). Svetovali so mi več obiskov terapevtskih masaž vratu. Mislite, da bo to odpravilo šrtanje v vratu?
Lep pozdrav.
Pozdravljeni!
Prevajala sem na izobraževanju o tacar terapiji – to je terapija, ki se je v fizioterapiji uporabljala pred 20 leti, sedaj so naredili novo napravo. Pred parimi leti je bila pri meni fiziatrinja, ki je prodajala precej dražji aparat z enako vrsto terapevtskih tokov. Prosila sem jo, naj mi naredi terapijo na zvitem gležnju in na eni trigger točki na vratu. Nobenega rezultata ni bilo niti na vratu niti na poškodovani vezi stopala. Terapija je trenutno zelo moderna, a žal nima rezultatov, kot bi si jih želeli. Seveda pa je placebo rezultat.
Glede na to, da predavam fizioterapevtom trigger point terapijo in sem v procesu pridobvanja mednarodne licence za mednarodno inštruktorico te tehnike, vam lahko zagotovim, da vam bo že ena sama terapija prinesla olajšanje. Potem pa sami presodite ali se splača.