Najdi forum

pokanje v rami in ključnici

Pozdravljeni.
Najprej naj povem da imam 16 let in sem pred 3 dnevi začel trenirati boks.Imam pa tak problem:Ko zavrtim roko ali ko krožim z rameni, čutim in slišim nek tiho pokanje,vendar res zelo tiho.Tiho pokanje čutim tudi v ključnici na koncu kosti(torej ne pri rami).Bolečine ni nobene.Niti nič nism imel težav prej, mislim tko,da bi imel kaj zlomljneno ali zvito.Pri zdravniku še nisem bil,zato prosim če mi svetujete, če je to kaj resnega in ali bom zaradi tega moral prenehati z boksom.
Že vnaprej se vam zahvaljujem.Rok

Rahlo in tiho pokanje v določenih sklepih praviloma ne bi smelo biti nevarno. Pri vas je problem, ker so ravno ti sklepi pri vašem športu najbolj obremenjeni. Lahko pride do preobremenjenosti, mikrotravmatizacije, posledice katerih lahko čutite v kasnejših letih, ko se s športom ne boste več ukvarjali aktivno.
Vsekakor, trenutno verjetno ne gre za nič hudega in upam, da se boste lahko uspešno ukvarjali z boksom še naprej. Treba pa je biti previden, predvsem pozoren na vse večje spremembe. Če boste opazili napredovanje sprememb bi bilo vsekakor dobro obiskati zdravnika.

Lep pozdrav,

New Report

Close