Najdi forum

Pokanje v kolku

Pozdravljeni!
Vprašala bi vas za mnenje, kaj menite kaj se dogaja in če se da to kako popravit.. upam, da bom čim bolje opisala problem 🙂
prvo kot prvo naj omenim, da imam 20 let in se redno ukvarjam s športom – največkrat tek, obožujem tudi funkcionalni trening, vaje za mišice in ostale športne aktivnosti, vglavnem športnica po duši 🙂

no, moj problem pa je, da če delam bicycle abs ali pa mountain climberse mi v desnem kolčnem sklepu poka, kot da bi htelo priti do izpaha femurja. boli ne (večinoma, včasih zaboli), je pa precej neprijetno, skrbi me tudi, da bi to utegnilo prinesti težave v starejših letih…
skoraj vedno mi poči tudi ko se zjutraj zbudim in z nogo vzamem zalet da se vsedem in skobacam iz postelje 🙂 skoz pri teh gibih, pri npr. abdukciji/addukciji tega ni. na tem predelu nisem imela nobenih operacij ali kakršnih koli drugih bolečin, problemov… se pa spomnim, da že od rojstva lahko sama ”ven vržem” kolk, če se oprem na eno nogo in sprostim drugo, se mi stegnenica premake, kot da bi padla iz sklepa, vendar gre čist na lahko nazaj. včasih se mi je to zdelo zabavno in sem z veseljem druge s tem zabavala, ampak zdaj vidim, da bi to lahko bil resen problem :/

vsakega nasveta bom vesela, če pa še kakšen podatek manjka pa kar povejte 🙂

Spoštovani,

Svetujem vam pregled pri zdravniku, ki se posebej ukvarja z zdravljenem kolčnega sklepa mag. Klemen Stražar, dr. med. (Ortopedska klinika Ljubljana).

Lep pozdrav,
Renata Vauhnik

ARTHRON, Sklepne in športne poškodbe Ljubljana, Celje, Maribor, Nova Gorica 041 654 330, [email protected], http://www.arthron.si

New Report

Close