Najdi forum

Spoštovani,

neboleče poke v predelu kolena lahko povzročajo različne strukture in praviloma niso škodljivi. Za opredelitev za poke odgovorne strukture priporočam klinični pregled.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Pozdravljeni,
Imam hude težave s sklepi in sicer levi rami in kolenih.
Delala sem v gostinstvu(kuhinji) dokler se mi niso pojavile težave v rami. V rami mi poka kot bi imela po levi polovici od rame navzdol nekakšen ‘kamnolom’ v tej rami so se zaradi prisilnih gibov začele pojavljati tudi pekoče bolečine, ki pa so bile na koncu tako močne da sem morala pustiti delo. Ob zdravi in pametni prehrani in vsakodnevnem športanju je bolečina v rami nekako minila (ostalo je pokanje). začele pa so se težave s koleni v desnem kolenu se je začelo pojavljati škrtanje ob počepu. obiskala sem že veliko zdravnikov(družinske medicine, fizioterapevtko in infektologinjo) in po 4 mesecih so ugotovili da imam pozitivni test na borelijo. ampak, ker se še vedno premikam in delam vse stvari trenutno ne naredijo ničesar čeprav je pokanje in drobljenje v kolenih postalo že tako hudo, da so me začele spremljati tudi bolečine. ( test na borelijo je bil iGM 8 točk, zato sumijo da je lažno pozitivno) Postavljena diagnoza je tudi poliartralgija( in sploh ne razumem kaj to je). Sama sicer opažam da ima otekle vratne bezgavke(tiste zadaj na vratu) bi bilo možno da so protitelesa povečana zaradi kakšnega drugega vnetja?
Najlepša hvala za čimprejšnji odgovor.
lp

Naj še dodam, da sem stara 21 let, imam normalno telesno težo in sicer 169cm in 65kg, celo otroštvo sem se ukvarjala s športom. lp

Spoštovani,

poliartralgija pomeni le bolečino v večih sklepih. Vzrok so lahko tudi druga vnetja (npr. revmatska). Glede na pojav pokanja v prizadetih sklepih, je zelo verjetno, da je v ozadju tudi mehanski razlog za težave.

Priporočam, da opravite slikanje prizadetih sklepov z magnetno resonanco in da pridete nato na pregled že z posnetki.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Pozdravljeni! Imam podobne težave kot so jih že večkrat navedli. Pri nogometu so mi koleno potegnili na desno stran sem padel, ko sem želel vstat sem začutil bolečino kot da bi mi nekdo z nožem vsakič zabodel v koleno pri iztegu in pokrčenju. Naslednji dan sem imel ogromne bolečine in kolena sploh nisem mogel premaknit. Šel sem k zdravniku kjer so mi opravili rentgen in magnetno resonanco pri katerem bi bilo naj vse vredu. Svetoval mi je da naj počivam čim več in se bo koleno popravilo od poškodbe je že nekje eno leto in koleno je še vedno malo otečeno če se pa poskusim s športom ukvarjat mi po pol urah začne nekako koleno narazen it in po tem tudi normalna hoja več ni možna. Prosim za pomoč, koga pri priporočite ali lahko mogoče sam kaj storim? Je še kakšna metoda s čim bi se to lahko vidlo kaj je narobe?

Spoštovani,

priporočam, da se s slikami že opravljene magnetne resonance oglasite v naši ambulanti. Priporočam namreč SOČASNI klinični pregled kolena in pregled posnetkov magnetne resonance, s čemer se lahko postavi pravilna diagnoza najzanesljiveje.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

pozdravljeni!
Boli me desno koleno in je otečeno. Ko premikam se čuti kot neko drobljenje
Ko vstanem iz postelje ali s stola, me močno boli koleno in rabim nekaj časa, da se razhodim, da je malo boljše.
Po naporu pa še bolj boli in oteče.
Zdravnik me je poslal na slikanje, pa še čakam na vrsto.

Spoštovani,

priporočam, da opravite slikanje in da pridete nato s slikami na pregled. Tovrstne težave običajno povzročajo okvare/poškodbe sklepnega hrustanca. Do nadaljnjega odsvetujem velike, sunkovite in dolgotrajne obremenitve bolečega in oteklega kolena.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Cca 2 meseca nazaj sem začutila na zunanji strani levega kolena ostro bolečino ki ne pojenja , na notranji strani kolena sem otipala izboklino .
S hojo po ravnem imam občasne težave , po stopnicah pa hodim kot otrok eno po eno navzdol in navzgor .
Bila sem na MR vendar ni nič pokazalo .
Sedaj se mi je pojavilo tudi pokanje v kolenu in bolečine so konstantno prisotne .
Zanima me kaj je lahko narobe in zakaj mi MR ni pokazala nič ?
Hvala za odgovor

Spoštovani,

priporočam, da se s posnetki opravljenega slikanja z magnetno resonanco oglasite na pregledu. S kombinacijo kliničnega pregleda in pregleda slik magnetne resonance se lahko ugotovi vzrok za težave z največjo verjetnostjo.

Pozdravljeni, v soboto me je po daljsem kolesarjenju(100km) zacelo boleti koleno ter pokanje pri izteku kolena, nato sem naslednji dan pocival, vceraj pa sem sel rahel krog v izi in bolecine sicer ni mogoce cist mickeno, pokanje v kolenu pa sevedno.
Sicer imam letos ze vec kot 2000km tako da mi ni jasno zakaj bi prislo do tega..
Je razlog za skrb? Ali lahko pocasi kolesarim in se bo stanje izboljsalo, saj sem bral da samo lezati in pocivati ni dobro da treba koleno razgibati…
Lp

Pozdravljeni,

po opisu sklepam, da je zelo verjetno problem okvarjen sklepni hrustanec v sprednjem, pogačično-stegneničnem delu kolena.

Priporočam, da opravite slikanje kolena z magnetno resonanco in da pridete na pregled s posnetki. Do nadaljnjega obremenjujte koleno le v območju brez bolečin!

New Report

Close