Najdi forum

Lep pozdrav!

Imam problem in zanima me če zame predstavlja kakšno nevarnost. Moteče se mi zdi, ker mi ob hoji slišno poka v desnem gležnju. Nikoli pa naj si bo med rekreacijo ali v mirovanju nisem čutil in ne čutim nobenih bolečin ali da bi bilo kakorkoli moteče, le ob hoji slišim pokanje. V preteklosti sem se ukvarjal s kar nekaj športi,no tudi sedaj sem še dokaj športno dejaven, v preteklosti pa sem imel tudi nekajkrat zvizt gleženj. Kkašnih drugih poškodb kot zlomi in podobno pa nisem imel. Prosim vas če mi lahko poveste ali je moj problem vreden resnejših skrbi in kaj se da narediti. Za odgovor se vam lepo zahvaljujem.

Jurij

Dragi Jurij,

Niste sicer navedli svojih let, sklepam, da jih imate preko 30.
Pokanje v gležnju načeloma naj ne bi bil problem, če tega ne spremlja bolečina – nobene panike torej. S pregledom pri zdravniku lahko počakate do eventuelnega nastopa bolečine, ki pa ni nujno, da bo nastopila.
Sliši se čudno, vendar bi bilo manj sumljivo, če bi imeli pokanje v obeh gležnjih.
Pokajoč gleženj lahko postane problem v prihodnosti, če začne boleti ali je moteč. V tem smislu bi bilo mogoče pametno obiskati zdravnika, da se ugotovi, za kakšno spremembo gre in kako se izogniti eventuelnim problemom v bodočnosti.

Lep pozdrav,

Lep pozdrav!

Imam problem, podoben kot Jurij. Star sem 17let, aktivno treniram košarko že par let. Ob hoji, teku mi poka v levem gležnju, brez bolečine. ob pritisku z roko na gleženj me boli. Kako bi lahko to odpravil? Za odgovor se vam lepo zahvaljujem.

Filip.

Pri aktivnih športnikih je obremenitev skočnih sklepov večja in posledično ima tudi gleženj razširjeno mejo gibljivosti, kar včasih povzroča pokanje.
Svetujem fiksiranje gležnja ob treningih, statične vaje za krepitev mišic gležnja, morda masaža s kremo s protivnetnimi učinki.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close