Najdi forum

Pokanje presredka

Pozdravljeni,

sem noseča 30 tednov in občasno (vsaj 4x v času nosečnosti) se mi je zgodilo, da mi je na presredku, torej med vagino in anusom nekje vmes, počila koža, sicer minimalno, toliko, da sem opazila zaradi pekočega občutka in potem pikice krvi na papirju, kar me sicer do zdaj ni skrbelo, zdaj me pa samo zanima, če se da z čem to preprečiti oz izboljšati elastičnost, ker se malo bojim, da če mi presredek že zdaj brez obremenitve poči, da to verjetno še poveča možnost raztrganin presredka ali potrebo po epizitomiji med porodom. Pred nosečnostjo nisem imela težav z tem, prav tako nimam težav z zaprtjem ali tršim blatom.

Hvala in lep pozdrav.

 

Spoštovani,

brez pregleda sicer težje ugibam, zakaj vam na presredku poka koža, ampak poskusite jo utrditi z mazanjem z navadno negovalno kremo. Lahko je tudi kar Bepanthen, kot za nego otroške ritke.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close