pokanje
Konec meseca marca sem peljala hčerko na pregled na ORL zaradi pokanja v ušesih. Predpisali so nama parafinovo olje, ki sva ga uporabljali 7 dni po 3 kaplj. na dan. Čez teden dni sva imeli kontrolo, takrat sva povedali, da pokanje še vedno ni prenehalo. Vendar sva dobili nov datum za konec meseca maja, da pridobiva mnenje otokiruga.
Sedaj pa k bistvu. Kot vidite to traja že kar nekaj časa. Smo pa že čisto obupani. Iz šole nas kličejo, da jo prihajajo iskati, ker zaradi pokanja ne more sodelovati pri pouku. Ne morem vam reči za eno noč, da smo spali od kar smo bili na pregledih. Otroka je strah noči, tako da smo uporabili tudi že Persen tablete za pomiritev. Ta teden sploh ni šla v šolo, ker ji neprenehno poka in še neprespane noči so za njo.
Prejšnji teden sem klicala na ORL za pomoč, kjer so mi odgovorili, da se ne da nič pomagati in čakati na maj mesec.
Prosim za vaš nasvet, ker je to res nevzdržna situacija.
Spoštovani!
Pri deklici še lahko poskusite z izpiranjem nosne votline s fiziološko raztopino, ki jo kupite v lekarni (Nisita, Sterimare, Aquamare ipd.). To bo mogoče ublažilo težave. Glede ORL pregleda pa še lahko povprašate v drugih ambulantah, če boste prišli kaj prej na vrsto za pregled.
Lepo pozdravljeni, B.O.