Najdi forum

pojav alergije

Spet imam vprašanje za vas – mi mogoče katera ve povedati koliko časa je trajalo, da je vaš otrok dobil alergijske pike ali flekce po kakšni hrani.

Naj vam razložim naš primer. Pred kakšnim mesecem smo se s pomočjo sirupa znebili flekcev (alergija na hrano – mogoče pašteta) Včeraj sem pri 1,5 letnici ponovno opazila nekaj flekcev. Včeraj (nedelja) je jedla hrano, ki jo dobro prenaša in na katero do sedaj ni bila alergična. Res sem ji pa v soboto skuhala čokoladni puding.
Zato me zanima ali je mogoče, da se je alergijska reakcija pokazala več kot pol dneva po zaužitju hrane?

Hvala za odgovore.
Katarina

Alergijska reakcija se lahko pojavi v roku od nekaj minut pa do 72 ur po zaužitju alergena. Zato le razmislite, kaj je jedla v soboto in petek. Moja hčerka ima npr. pozno reakcijo na krompir in banano (več kot dva dneva po zaužitju).

LP, Maja

Ko smo sli sina testirati za alergijo na razna zivila je dermatolog rekel, da se alergijska reakcija na zivila pokaze ze cez 20 min…

Ravno s tem smo se mi ukvarjali prejšnji konec tedna.Prepričana sem bila, da smo spet razvili kakšno alergijo.
Drugi dan so se flekci stopnjevali in šli smo k zdravniku.
Diagnoza – “Šesta bolezen”.
Danes jo opazuj in če ne bo postopoma izginevalo, ampak se stopnjevalo pokliči pediatra. Morda sploh ni alergija!!
Bodite zdravi!!!
Pozdravčki!
Valerija!

mene pa zanima a so ti flekci po celem telesu?? Ker moj pikec ima zadnje čase flekce, ampak samo po ličkih..bolj izraziti ratajo, ko se mali valja po tleh, drgne s kožo..?? a je možno, da je to alergija??
hvala in lp

Pozdravček, mi lahko napišeš prosim katera je ta šesta bolezen … res ne vem … tudi mi se ubadamo s pikicami in bi naj bila alergija … mažemo s tekočim belim pudrom in imamo sirup Klaritin … joj upam, da nas te pikice čim hitreje zapuste – čeprav nič kaj ne kaže na to.

Hvala za odgovor.

MP

Hvala za odgovore.
Naj povem, da nam je pediatrinja rekla, da se koža obnavlja 1 mesec. Klaritin sem ji dajala 10 dni (po dveh dneh sva z jemanjem sirupa prekinili, ker je bruhala po njem). Čez nekaj dni sva z jemanjem ponovno začeli (vumešala sem ga med sadni obrok), mazali sva se z Daktrin gelom in stanje se je popravilo. Flekce ima predvem po hrbtu. Drugače se počuti čisto OK, tudi s prebavo nima težav in ni videti da bi jo kar koli motilo in težilo , samo izgleda grdo.
Poskusila sem odstraniti vsa “umetna “živila. Postopoma sem ji začela uvajati pomarančo in po spisku, ki sem ga dobila v ZD o alergenih živilih naša punca skoraj ne bi smela nič jesti (ribe, med, pomaranče, kivi, pudingi, paštete, hrenovke…), dokler ne ugotovim na kaj je alergična.
Se pa kar malo bojim, da bo pediatrinja rekla, da moramo v pediatrično na atestiranje , kamor pa res ne bi rada šla če ne bo nujno, saj smo bili tam pri 6 mesecih tri dni in me je čisto minilo. Zato sem sama sebi in naši žabici obljubila, da je ne bom več tako matrala, če ne bo res nujno -nujno.
Ampak saj ni tako hudo, kot se mogoče tule prebere, samo res so me zanimala vaša mnenja

Lep dan
Katarina

Hallo Medo Pu!

Mi smo v sredo dobili vročino in bili prepričani, da bodo zrasli zobki, ki pa jih še danes ni, čeprav mislim še vedno da bodo v kratkem. Vročina je trajala dva dni in sicer je nihala med 37.4 – največ 38.5. Z zdravili je nismo zbijali pač pa v najvišji stopnji z kisovimi obkladki. Dva dni je bil nato mir in nato so se naenkrat pojavili po celem trupu izpuščajlki. Niso bile le pikice ampak, ko si se jih dotaknil, so bili malo izbočeni. Drugi dan se je stopnjevalo in pikice so se začele širit na hrbet, pod rokice in se združevet že kar v fleke.
Šli smo se pokazat na Metelkovo in opisala sem zdravnici potek, kot zdaj tebi. Alergijo je skoraj 100% izključila in po pregledu rekla, da je skoraj gotovo ” Šesta bolezen”. Otroška virusna bolezen, ki je je baje v tem času pri otrocih kar veliko. ( Mi smo zgleda izbrani ” srečneži ” za vsa S***** ) Dobili nismo nobenega zdravila, tudi mažem jo z ničemer ( še olje po kopanju sem izpustila in tudi kopam jo le v vodi, brez mila, kopeli… ) Včeraj zvečer je še enkrat kakala in je bilo bolj redko blato, vendar ne prava driska, potem čez noč nič in že do včeraj zvečer so pikice precej obledele in danes jih skoraj ni več videti.
Klicala sem tudi našo Dr. Plut-ovo in ravno tako mi je zatrdila, da je potek znakov zelo značilen za to bolezen in da če se stanje izboljšuje ne rabimo niti hoditi k njej. Zdravila baje ni!
Jaz ji bom zdaj, ko bovi jedli vseeno dala eno žličko kašice jabolčka z borovnicami, ker še vedno ne vem kaj je s to alergijo. Če se ne bo ponovilo bom skoraj sigurna da je imela to bolezen in ne reakcije na hrano.
Sem kaj pomagala?
Nočem, da so boščki bolani! Tudi vi ne!
Lep sončen pozdravček!
Valerija!

Vallery hvala ti za pojasnila, jaz bom našo pikico peljala jutri spet k teti zdravnici ker pikice ne izginjajo (naj bi bila alergija) ima tako kot tvoja na trebuščku, pa po stegnih pa po rokicah in tudi na dlaneh je danes imela malo … je pa zoprno …

Hvala ti še enkrat.

Medvedek Pu

Če so pikice belo rdeče in tudi po dlaneh, nogicah…pa naj bi bila to peta bolezen. O njej ti žal ne vem povedati več kot to!
Pozdravčke!
Valerija!

New Report

Close