Poiskus odvajanja
Najprej čestitke za pogumno odločitev!
Precej različno je lahko od človeka do človeka, kdaj organizem zopet preide na normalno “delovanje” brez nikotina. Nekaterim uspe to zelo hitro, v nekaj dneh, druge muči tudi leta. Ob tem je pomebno spremeniti način obnašanja in pretrgati s tistimi “rituali”, ki so bili povezani s kajenjem in najti nove. Poskusite se čim manj obremenjevati (kolikor seveda gre) s posameznimi odtegnitvenimi simptomi in jih premagujte z drugimi aktivnostmi (telesna aktivnost, sprememba načina življenja in podobno…).
Predvsem pa vztrajajte in mi držimo pesti za vas.
Da malo razložim.
Kadim že 10 let. Zadnjih 6 let po skoraj 2 škatlici na dan (močnejše vrste cigaret). Zdravstvenih težav nimam, finančnih tudi ne. Protikadilski zakon me ne delovnem mestu ne ovira, doma lahko kadim, v avtu tudi.
Moti me pa odvisnost od cigaret. To, da se izogibam nekaterih srečanj (ker vem, da bom omejen s kajenjem), da sem pri športu povprečen (zadihanost, agonija, ni dovolj rezerve), da je kajenje oziroma vsakršnja odvisnost malo butasta, pa mogoče smrad,…
Nimam cilja, da bi se odvadil kajenja, pač pa da bi se odvadil odvisnosti. Namen je, da lahko pokadim 1-3 cigareti zvečer pred hišo (čisto iz meditativnih vzrokov). Ne 2 cigareti takoj zjutraj, “predenj se zbudim”, ne cigaret na vsakih 20min. po delno opravljenem delu, ne cigaret na cigaret, ker so pač roke proste in mislim, da se dolgočasim, ne v gostilni,…
Zavedam se, da je princip občasnega kajenja nevaren, da padem na celi črti. Sicer priznam, da sem se v teh dneh že 2x spodtaknil (včeraj je bila kriza). Res je tudi, da me ne mika iti kupit škatlice. Kakih 6h na dan je čisto OK, potem pa niha med zmernostjo in OK-jem in krizo.
Vse udeležence na forumu vabim, da se oglasijo z nasveti, dobrimi željami, posmehom, žaljivkami, sarkazmom,…
Malo za šalo in malo zares.
Vabim tudi druge k poiskusu odvajanja. Prav škoditi tudi ne more.
LP! A.
To so verjetno sanje vsakega kadilca:
“Nimam cilja, da bi se odvadil kajenja, pač pa da bi se odvadil odvisnosti. Namen je, da lahko pokadim 1-3 cigareti zvečer pred hišo (čisto iz meditativnih vzrokov).”
Sem clean že od avgusta lani, občasno se mi ga še vedno zalušta, vendar sem prepričan v to, da bi iz enega hitro prišel na škatlo