pohvala za primarija ter APEL ZA OSTALE
Pozdravljeni,
Sicer še ni “moj čas” (predviden porod sredina novembra), pa vendarle se izjemno veselim srečanja z Vami. Upam, da mi “bo dano”, sem pa iz MB. Veliko sem prebrala o lajšanju porodne bolečine ter se pogovarjala z znankami, ki so imele takšne ali drugačne izkušnje. Vse kar je povezano z epiduralno je bilo pozitivno.
Čudovito, da se nekdo tudi v MB ukvarja z tem ter da je celo pripravljen vložiti nekaj svojega prostega časa v svetovanje preko neta. Iskreno upam ter vas hkrati prosim da ne obupate ter da poskušate uspešno izpeljati zastavljen projekt razpoložljivosti epiduralne v (skoraj) vsakem času. Saj vem, da “lepa hvala” žepa ne trga…. Pa vendarle – smo pripravljene “pomagati” tudi bodoče porodnice. Vsem nosečnicam, s katerimi se družim, je kristalno jasno, da ne more biti storitev zastonj če nekdo opravi nekaj dodatnega k svojemu normalnemu delu, kaj šele če se mora sredi noči nenačrtovano odpraviti v bolnišnico, da opravi, kar je obljubil. Govorim torej o nekakšni “zagotovitvi storitve”, oziroma dežurstvu, za katerega smo tudi pripravljene participirati. Če uspete najti pot za “uradno tarifiranje prispevka”, pa še toliko bolje.
Upam, da boste zdržali z nami uporabnicami foruma ter zato APELIRAM na vse, da naj primariju NE POSTAVLJAJO NEUMNIH VPRAŠANJ, kot jih velikokrat zasledim na forumu dr. Pušenjaka. Saj se zavedam, da je vsaki ženski njen problem najpomembnejši, pa vendarle se mi zdi neumno vprašanje v smislu: “Menstruacija mi zaostaja za dva meseca. Testa še nisem naredila. Ali mislite, da je možno, da sem noseča?”
Mislim – HALO?!?
Vsem skupaj želim vse najlepše, primariju pa še posebej!
Nevenka
PS: Obvestila, kot je tisto v obliki vašega prispevka se mi zdijo odlična, saj v enem sestavku odgovorijo na veliko število vprašanj, o katerih bi sicer “gnjavile” vsaka posebej. Že printam prispevek, da ga nesem kolegicam, ki so brez Interneta :):)) Aja, še to: v naši “skupini” nas je cca 80% nosečnic zainteresiranih za epiduralno – ne se nas ustrašiti, ko bomo “navalile” (malo za šalo, malo za res…).