Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje POHVALA IN VPRAŠANJE

POHVALA IN VPRAŠANJE

Zelo lepo pozdravljeni!

Sem ena od bivših porodnic, ki so se zanimale za epiduralno analgezijo (v nadaljevanju e.a.) . Ko sem to omenila moji osebni zdravnici me je pogledala kot da sem z lune. Potolažila me je , da se telo pripravi na bolečino. Ob nadaljnjih pregledih me je potolažila , ker je malček bil v medenični legi, da bom pri porodu malo bolj cvilila. Jaka tolažba. Ob vseh prizadevanjih , da bi mogoče v kateri drugi porodnišnici bilo možno izpeljati e.a. sem ostala tam kjer sem začela.
Zato sem spodbudila novinarko v reviji Moj otrok, da je anketirala vse slovenske porodnišnice o možnosti e.a.. Članek je izšel v decembrski številki 2001. Upam , da sem komu pomagala.

Ob prizadevanjih dr. Zabavnika sem vsekakor navdušena. Upam, da bo e.a. postala rutina v vseh porodnišnicah.

Zanima me kako je z e.a. če nisi iz MB , ali sprejmete porodnice tudi iz drugih KRAJEV, ali se moraš naročiti, ali bi morala predhodno opraviti pregled pri vas???????
Ali stroške e.a. krije zavarovalnica ali sami in koliko stane.

Lep pozdrav

Alenka

Spoštovana Alenka,

Vsaka porodnica lahko izbere porodnišnico, ki ji ustreza. Vsekakor je bolje, da predhodno opravite tudi pregled v izbrani porodnišnici.

Trenutno se še dogovarjamo o obliki plačila, verjetno pa bo, vsaj v začetku, obveljala ali čista samoplačniška varianta ali pa neka oblika participacije.

Ker je organizirana stalna služba za lajšanje porodne bolečine šele v uvajanju, je mnogo dela tistih, ki metodo uvajamo, še volonterskega.

Lep pozdrav!

Zoran Zabavnik

ojla, povem ti lahko, da v Porodnisnici Postojna znasa prispevek za ea 30.000 SIT, (ta znesek je tudi za placilo poroda v vodi), pa par tednov prej je potreben en informativni pogovor.
to, da lahko rodis v katerikoli porodnisnici pa menda ze ves??
lp Hela

Si se ti, Hela, slučajno poslužila tega (si rodila v Postojni z EA)? Če si, lahko vsaj na kratko opišeš svojo izkušnjo? Hvala!

hvala

lp
alenka

cau!
zal ne morem kaj vec povedat, porod je se pred mano, rok imam 3.7., roditi pa nameravam v Postojni!
kar imam inf. je iz sole za starse pa iz ustnega izrocila (v glavnem zelo pozitivno). sedaj se pripravljam, da bom sla v naslednjih dneh osebno v porodnisnico povprasat opodrobnostih…. v glavnem ea priporocajo prvorodkam, ki se bojijo ze prihoda v porodnisnico in poroda – v to skupino pa jaz definitivno sodim 🙂 kakorkoli, upam, da bo vse ok!!
lp, Hela

Aha, potem pa ti iz vsega srca zelim vso sreco, lahek porod in sploh… Dobro se drzi!!! In ko bos ze srecna mamica, prosim sporoci mi, kako in kaj… Ali pa se prej, ko se bos pozanimala v Postojni! HVALA!

srečno, pa sporoči, ko bo vse za tabo 🙂

Na forumu ginekologija in porodništvo tamkajšni ginekolog ni prav nič navdušen nad
e.a. In imam občutek , da z e.a. le ni tako preprosto kot berem na temu forumu. Da so lahko hudi zapleti.
Hvala za odgovor.

vsem, ki jih zanima postojenska porodnišnica-jaz sem šla roditi v Postojno, čeprav sem iz Gorenjske( pri prvem porodu sem imela zelo slabe izkušnje v kranjski porodnišnici)
O tej porodnišnici lahko govorim samo v superlativih- osebje, oskrba
Mene je sprejela dr Uršula Reš, zelo zelo prijazna oseba!!!

Vsem toplo priporočam to porodnišnico

ja veste js sm se ful namatrala, rodila sm že pr 13……..ampak nč zato…….

joke………..:)

Zivjo – o izkusnjah iz Postojne lahko najdete vec na forumu
http://www.ringaraja.net/

Pozdravljeni!

Kot kaže je na tej strani vse izumrlo. Upam pa , da to ne pomeni da se izvajanje epiduralne analgezije ne razvija več.
Prav veselilo bi me če bi zasledila kakšno spremembo na tej strani.

Lep pozdrav,

MONI

Pozdravljeni,
imam vprasanje, ki se nanasa na epiduralno analgezijo. V mladosti sem imela namrec neprijetno izkusnjo z lumbalno pukncijo. Zdravnik, ki jo je opravil ocitno ni bil vesc svojega pocetja in mi je s to preiskavo povzrocil ne samo veliko bolecin, tremvec tudi tezave, ki so trajale se nekaj tednov po njej.
Sedaj, ko se odlocam za ali proti tej obliki lajsanja bolecin, me je strah, saj vem, da je potek v bistvu enak kot pri omenjeni preiskavi.
Prosim, ce mi lahko kdo zaupa, koliksna je podobnost med lumbalno punkcijo in epiduralno alangelzijo.

Hvala za vsem za odgovore in pomoc,
Andrea

Samo toliko za informacijo. Da vam ne bo treba v postonjsko porodnišnico. Tudi v Ljubljanski porodnišnici je možno dobiti EA in to BREZ DOPLAČILA!!! Edini pogoj je, da je v službi v tistem času anesteziolog, ki je vešč v njenem dajanju in da pred porodom opraviš pogovor z anestezistom. Meni so jo dali celo v petek popoldne! O primerjavi z “navadnim porodom” ne morem govoriti, je pa pozitivna in hkrati hecna izkušnja. Vsekakor pa priporočam vsem bojazlivim. Vedet pa morate vse, da EA PODALJŠA porod!
Srečno!

Pozdravljene,
moj prvi porod je bil pred 4 leti v Postojni brez EA trajal je 3 ure kar je kar hitro za prvič, sedaj pa čez 3 tedne čakam svojega drugega otročička.Tudi tokrat Postojna in seveda EA .Kaj bi se človek matral če ni porebno.Dobro je da greš na predavanje , ki je vsako sredo in petek ob 11 v porodnišnici Postojna.Tam boš dobila odgovore na vsa vprašanja in neke papirje ki jih moraš imeti s sabo če želiš EA.Pa kar brez skrbi, ko sem bila jaz na predavanju nas je bilo full ena celo iz Ljutomerja.A ja stane pa 40 000sit.
Pa še to.Postojna je res prijazna porodnišnica ne samo med porodom tudi po njej si tam kot doma.
Pa kratek in neboleč porod vsem.

New Report

Close