Najdi forum

POHODNIŠTVO

Zdravo!

Prihajam iz Kranjske Gore-poročila pa sem se v Ljubljano. Ljubim pohodništvo in me zanima za kakšno dobro turo v okolici Ljubljane(po možnosti tako, da s seboj vzamem tudi otroke.

Hvala Petra

Jaz pa sem še svež “vikendaš” v Kranjski gori in bi prosila za predlog prijetnih pohodniških tur v okolico.Verletno so tebi znane, kot domačinki.

šmarna gora, toško čelo, katarina, kurešček,…

Rašica, Gora nad Turjakom , Krim …

Zmalo opreme in primerne obutve predlagam obisk Zelencev, Tromeje in Tamarje. Ture po Karavankah so primerne za družinske izlete. Pohodniški zemljevid pa lahko dobiš tudi v turističnem društvu. Če imaš rada tudi kolesarjenje je za to primernih veliko urejenih kolesarskih poti(mislim, da obstaja tudi zemljevid teh poti).
Za ljubitelje jahanja, si na domačiji Karinger lahko sposodijo tudi konja.Če imate otroke bi bilo fino, če bi jih kdaj odpeljali tudi v kekčevo deželo. Te izlete organizira agencija Julijana. Itlet traja približno dve ure in je prav zanimiv za otroke, saj imajo možnost srečati like iz pripovedke Kekec.

Pa obilo užitkov v moji dolini Petra

Hvala za nasvet, Petra !
Kranjska g. z okolico je res prekrasna !
Odkar smo “odkrili” Kr. goro, nas sploh ne mika več tako pogosto na morje.
Moti me edino, da zvečer ni nobene zabave.(V Casino naju ne mika)
Nikjer ni plesne glasbe- bila sva na plesnem tečaju in zdaj morava “trenirati”.

Joj,,za ples sem pa jaz pravi levak! Še kot najstnica sem hodila v Larixa-diskoteko in sem tam večino prebila za mizo. Na moževo željo sva v Lj šla dvakrat na Belvija, pa mi ni nič všeč, ker mi deluje zanikrno. Nekdo mi je pripovedoval, da so hodili ob sobotah plesat v festivalno(seveda je to v Lj za Kranjsko Goro ti ne morem nič pametnega predlagat, ker me to niti ni nikoli zanimalo.), ne vem pa, če je to še aktualno.

Midva sva na “stara leta” (40) šla ponovno v plesni tečaj in šele zdaj začela uživat pri plesu.(plesne za matuantski ples so bile takrat le nujno zlo).Pleševa še čisto po šolsko- glavna je zabava. Bomo malo “zatežili” na recepcijah hotelov, da bi bilo prima, če bi tak turističen kraj imel v ponudbi tudi plesne večere- mislim, da bi bili kar obiskani.

Na http://users.over.net/bostjan/ je baza zanimivh izletov, kjer se da iskati po različnih kriterijih.

Tomaž hvala ! Takoj gram gledat!

Pozdravljeni!

Moram takoj priznati, da se zdalec ne poznam okolice Ljubljane, zato ti tezko predstavim kak izlet. Lahko pa ti priporocim nekaj krasne (novejse) literature, ki je je v zadnjem casu res veliko:
Zelo ti bo v pomoc knjiga z naslovom Izleti po ljubljanski okolici (Stritar, Kolenc, 2000). Pomagas si lahko tudi s prirocnikom Ljubljana in okolica: A-Ž (1997), ki vsebuje obilo kart in turisticnih informacij. Ce potrebujes zemljevid obmocja, si priskrbi karto Ljubljana in okolica, ki vsebuje tudi opise koc na omenjenem obmocju. Glede na to, da planinaris z otroki, ti bo verjetno vsec imenitna knjiga zakoncev Stritar Z otroki v gore (1996), ki poleg natancnih opisov poti ocara s cudovitimi legendami v zvezi z opisanimi kraji… V kolikor pa se odlocis za obisk tudi bolj oddaljenih krajev (pa vseeno ne prevec, saj si doma v osrcju Slovenije), si poglej se zajeten prirocnik s prelepimi fotografijami Zeljka Kozinca Lep dan klice: 150 izletov po Sloveniji (2000).
Sama bi temu izboru dodala se nekaj zanimivih knjig, a naj bo dovolj zaenkrat. Naj mi prosim ne zamerijo, ce sem izpustila kaj zelo pomembnega.
Zelim ti obilo prijetnih uric v naravi
Teja.

pa grmada pri Polhovem gradcu, pa Klobuk,…..

zANIMA ME ČE IMA KDO KAKRŠNE KOLI INFORMACIJE, KJE BI LAHKO DOBILA KARKOLI V ZVEZI Z POHODNIŠTVOM PO DRŽAVI čRNA GORA, RABILA BI ZEMLJVIDE, KARTE IN VSE POTREBNO ZA NA POT, V LASTNI REŽIJI.

hVALA,

Če vas mika pohodništvo v kombinaciji z morjem bi vam predlagal narodni park učka. To je blizu Opatije. REs imajo vse lepo označeno, da se dobit zemljevide, razglednice itd… imajo poti za kolesa, učne poti… Najlepše od vsega je pa da so komaj začeli in “još ništa ne naplačuju” kot nam je zagotovil ranger.
Tam sem bil s kolegom, ko je pisal za Jano reportažo. Tako sva bila potem s punco fotomodela 😉

Mito Šinkovec http://www.telodrom.com Center Telodrom http://www.mito.si Mito stran https://www.facebook.com/Telodrom/ Faceebok

New Report

Close