Najdi forum

POHODNI ČEVLJI IN OPREMA

Hojla!
Stari planinski čevlji so ponošeni in kličejo po novih. Zato vas prosim za pomoč. Z možem hodiva vsak dan dobro uro ob vikndih pa turce cca 3 ure.
To niso ne vem kakšni vsponi ali spusti to je bolj rekreativna hoja po hribčkih.
Zato vas prosim kakšne čevlje mi predlagate in seveda hlače in vetrovko. Zdajle ko je čas razprodaj bi si rada nabavila komplet pohodniško opremo in ker se ravno na to ne spoznam bi rada kakšen nasvet.
Se pravi oprema za rekreacijo za vsak dan pa vseeno da bi bila ok za višje vspone npr. Kamniško sedlo…..
Tisočkrat hvala.

Hm, težka naloga.

Mislim, da boš model čevljem morala izbrati sama, glede na obliko tvojih stopal. Pazi, da bo velikost taprava (en prst prostora!), jaz bi definitivno vzela usnjene z goretexom.

Glede hlač ti priporočam scholler material oz kaj podobnega (salewa ta material imenuje Dura) – če te cena ne bo odvrnila. Za vetrovko velja podobno (če misliš anorak), lahko pa vzameš tudi windstopper (windtex…).

Vse stvari, ki sem ti jih naštela so DRAGE – ob pravilni uporabi pa zdržijo zelo dolgo. Vsi materiali ne prepuščajo vode, a vseeno dihajo in se hitro sušijo.

Priporočam obisk Iglu športa, Annapurne, Pohodnika, veliko najdeš tudi v Elanov trgovini na Rudniku. Nekaj te opreme se najde tudi v Hervisu itd.

Pa veliko lepih trenutkov v hribih

Nina1, ker se mi zdiš dokaj izkušena, te tudi jaz povprašam za nasvet.

Ravno danes sem si prvič kupila pohodne čevlje (salamon nizke). Muči pa me ali sem si izbrala pravilno velikost. V čevlju je za en prst prostora vključno z zokni. Ali velje isto pravilo kot pri nakupu adidask?

LP

Mirna

Nina1, ker se mi zdiš dokaj izkušena, te tudi jaz povprašam za nasvet.

Ravno danes sem si prvič kupila pohodne čevlje (salamon nizke). Muči pa me ali sem si izbrala pravilno velikost. Nikoli se še nisem odpravila na gorniški pohod. V čevlju je za en prst prostora vključno z zokni. Ali velja isto pravilo kot pri nakupu adidask?

Čevlje lahko še zamenjam za manjšo številko.

Prosim za nasvet tudi druge, ki imate izkušnje z pohodnimi čvelji

LP

Mirna

New Report

Close