Najdi forum

pohodni čevlji

živjo,

kupiti si moram čevlje za hojo in sicer nekaj podobnega Goratexu, nepremočljive in pa teleskopske palice. Parkrat na leto grem v planine, drugače pa kar precej hodim. Pa vas prosim za mnenje, kakšne čevlje naj kupim in kje. Aha, pa še to, ali so ti čevlji tudi sedaj v razprodaji, ali je treba počakati na poletje? Hvala za nasvete.

pojdi v kakšno trgovino od Alpine in si jih izberi. Mi kupujemo Alpinine čevlje za v hribe že 10 let in smo do sedaj bili zelo zadovoljnji. Pa smo že veliko prehodil.

Sama prisegam na Planiko. Cena dovolj solidnih za tvoje potrebe se bo gibala nekje nad 15.000 (moja ocena), mogoče celo kak tolar ceneje. Lahko jih dobiš s popustom 10% (kadarkoli), če imaš potrjeno planinsko izkaznico PZS (ali znanca, ki jo ima – se splača). Alpinine pa prav tako 10% ceneje z Olimpijsko kartico. Žal ne vem, kdaj bodo popusti zanje, predvidevam, da ob popustih na športno opremo, torej februarja. Katalog s cenami imajo tudi na internetu, vendar trenutno njihove strani ne morem odpreti – preobremenjenost.

Mogoče se bo čudno slišalo, pa vendar:
junija sem v Giga sportu (BTC) kupila planinske čevlje iz Goratexa znamke Trezeta, bili so znižani in sem dala zanje samo 10000 SIT. Ful sem bila skeptična, a sem rekla, OK, bom pač reskirala… FUL, ampak res FUL sem zadovoljna z njimi. Letos sem bila 1 teden v hribih poleti, v Julijcih, kasneje pa še večkrat na enodnevnih turah. In ni bilo nobenega žulja – OK, pri tem imajo ogromno pomena tudi nogavice (prisegam na Thorlo) – a vendar. Tudi oprijem imajo super – podplat je iz Vibram gume!

In sedaj so v isti trgovini enaki čevlji spet za enako ceno… In razmišljam, da bi šla iskat še ene ;).

New Report

Close