Najdi forum

Pohištvo

Pozdravljene.

Prosim za mnenje glede na naslednjo zadevo. Noseča sem 7 tednov in pol. Z možem sva preuredila celotno stanovanje. Imava novo pohištvo. Problem pa je v tem, da vso pohištvo blazno smrdi, zelo mi je slabo, ko pridem v stanovanje, še posebej pa spalnica. Pri tem pa me predvsem skrbi to, kaj v bistvu smrdi, ali je to lak in barva, ali les. Bojim se namreč, ker spim v spalnici, polno tega vonja, da ne bi škodilo mojemo otročku, če bi bilo preveč hlapov laka.

Ali je morda katera kaj o tem prebrala ali slišala? Lakiranje parketa vem, da je škodljivo, kaj pa pohištvo?

Za mnenja in odgovore se vam najlepše zahvaljujem, lep vikend želim Lara

Po moje škodljivo ni, sej ne moremo ta čas živeti v inkobatorju. Samo v nosečnosti določenih vonjev ne prenesemo.
(cigareti, parfumi,..)
Se pa meni dogaja isto. Preselili smo se v nov dom, vse novo opremljeno in namesto da bi uživala mi je slabo že ko odklenem vrata. Vsak prostor ima svoj vonj odvisno od tipa pohištva. Fujta. Malo probam omiliti z stalnim zračenjem in eteričnimi sadnimi olji. Ta duh nekaj časa drži dolgo pa tudi ne.
Po porodu bo sigurno boljše, ker noben razen mene ne viha nos.

Moja kolegica je imela v nosečnosti tudi full občutljiv nos na te stvari. Ampak… njen mož je tišlar, pa si predstavljaj, kako je to zgledalo. ŽE preden je v stanovanje stopil, se je moral na hodniku preoblečt oz. slečt in stuširat, ker je šla drugač direkt bruhat. Ampak vseeno sta v nosečnosti (prvih nekaj mesecih) precej vsak zase živela, ker je bil nos še vedno bolj občutljiv.

To je normalno, tako da se ne sekiraj. OTroček ziher ni tok občutljiv.

Tanja

Lara V., pri nas smo kak mesec nazaj polagali parket…tako mi je bilo slabo, ko se je sušil, da sem šla raje za nekaj časa na morje((-: (podaljšan dopust). Lahko ti povem, da je še zdaj ‘rahel vonj’- fuj..
Jaz bi ti svetovala vsak dan nekaj ur zračenja (odpri okna navzkriž, da bo prepih- kasneje, ko bo bolj mraz, bo to večji problem). Kupi eterična olja, kake dišeče palčke (če te ta vonj ne moti…). Počasi bo šlo.
Vsaka nova stvar ima ‘nov’ vonj. Npr. meni je obupen vonj novega avta… Ko smo kupili nov otroški voziček in ga parkirali v otroški sobi, je cela soba smrdela po ‘gumi’…No, zdaj pa zračimo((-:

Lahko bi se poslovil od turistične paštete, ker moji recimo ta zadeva smrdi. Ravno tako se lahko poslovim od občasnega kozarca mrzlega Fostersa al pa kozla, ker to ravno tako smrdi. Zadnjič sem bojda imel celo nenavaden vonj okoli nosa. !?

V kaj se spreminjate?

:-)))))))

Miro, ti si faca!!!! :-)))
Moj je tudi že čisto obupan, smao meni se je ta občutljivost na vonjave pojavila šele zdaj, ko se že skoraj bližam koncu nosečnosti.
LP, Jasna
30t 5/7

Mi smo imeli isti proble. Ko sme zanosila sva si kupila novo spalnico in je meni ta grozno smrdela. Tako da sva prvo noč kar v dnevni spala. In spalnico prezračevala. Drugi dan pa sva normalno spala v njej. Čeprav se je meni zdelo, da še vendo grozno smrdi, moj pa ni nič vohal. Mislim pa da ti to ne more škoditi. Res pa je neprijeto. Je pa meni tudi grozno smrdel vsak pafum, ki sem ga zavohala.

New Report

Close