Najdi forum

DRAGE BRALKE IN BRALCI.PRAVKAR SEM PREBRALA ZGODBO O HREPENENJU IN S TEM PRIDOBILA VELIK POGUM DA VAS TUDI JAZ POVPRAŠAM ZA NASVET.MOJA ZGODBA JE TAKO PODOBNA TEJ O HREPENENJU DA SEM KAR VESELA DA NISEM EDINA S TAKŠNO TEŽAVO.RAZLIKA JE SAMO TA DA JAZ NISEM POROČENA. KO SVA SE RAZŠLA Z BIVŠIM FANTOM SVA POPOLNOMA PREKINILA STIKE.SEDAJ PRED KRATKIM SVA SE ČISTO SPONTANO SREČALA IN ODŠLA NA KAVO OB KATERI BI SE LAHKO POGOVARJALA URE IN URE,VENDAR NAJU JE DELO PREGANJALO IN SVA MORALA POGOVOR PREKINIT.(ZA TISTI DAN).IZMENJALA SVA TELEFONSKE ŠTEVILKE IN SE TUDI POKLICALA.SPET SVA KLEPETALA DOLGO ČASA IN SPET SVA NA ŽALOST ODŠLA VSAK NA SVOJO STARN. KO SE POGLEDAVA ,SE MI ZDI DA POGLED TRAJA VEČNO,KOT DA NAJINE OČI GOVORIJO NAMESTO NAJU.NEPOPISNI OBČUTKI VEČNOSTI.KOT DA OBA VEVA KAJ MISLIVA IN KAJ SI ŽELIVA AMPAK NIMAVA POGUMA DA TO SPREMENIVA V DEJANJE.NOBEDEN OD NAJU NE UPA NAREDITI PRVEGA KORAKA,SAJ SE BOJI REAKCIJE DRUGEGA.ALI BO OD STAHU ODNEHAL ALI NADALJEVAL ALI KAJ DRUGEGA.RADA BI VIDELA NJEGOVO REAKCIJO SAJ BI MU NAJRAJE (NEVEM ZAKAJ AMPAK ANONIMNO)NAPISALA SMS V KATEI BI MU POVEDALA DA GA ŠE SEDAJ PO 6 LETIH NEZNOSNO POGREŠAM.RADA BI ČUTILA NJEGOV DOTIK,OBJEM,NJEGOVE USTNICE.SKRATKA RADA BI SE POČUTILA TAKO KOT PRED ŠESTIMI LETI.RADA BI VEDELA KAJ ON MISLI,ČUTI…AMPAK NE UPAM NIMAM TOLIKO POGUMA DA BI ODPOSLALA TA SMS.ČEPRAV MI SEDANJI PARTNER DAJE VSE, IZPOLNI VSAKO ŽELJO.NIČ MI NE MANJKA RAZEN TE OSEBE.
MALCE ME JE NA REALNA TLA SPRAVIL ODGOVOR OD MINKICE PRI TEMI HREPENENJE, VENDAR NE ZA DOLGO.SPET SEM Z MISLIMI PRI NJEMU.NEBI RADA ZAPUSTILA PARTNERJA IN NEBI RADA IZBRISALA NEJGA.OBA NA ŽALOST NEMOREM IMETI.MISLIM PA DA BI RADA SAMO POSKUSILA ,PREVERILA KAJ SE Z NJIM DOGAJA,KAJ ON ČUTI…MOGOČE BI PA TAKO KOT JE REKLA MINKICA ODŠLA Z DOLGIM NOSOM.MOGOČE MI MANJKA TO, DA DOBIM POTRDILO DA SEM ZA DRUGE MOŠKE TUDI LAHKO ATRAKTIVNA KOT ZA MOJEGA PARTNERJA, DA SI ME ŠE NEKDO DRUG ŽELI.MOGOČE PA,ČE BI MED MANO IN MOJIM BIVŠIM PARTNERJEM DO ČESA PRIŠLO,DA BI SE VSTRAŠILA IN BREZ BESED ODŠLA.NEVEM.TAKO SEM CELA ZMEDENA.POMAGAJTE MI.PA NE ME SAMO GRAJAT IN OBSOJAT IN ZBIJAT.TO SEM ŽE DOVOLJ.DAJTE MI NEK POZITIVEN ODGOVOR ČE GRE.MISLIM PA DA GA NEBO.

HVALA VAM!

Megy, takih nas je več. Tudi jaz sem tak primer, vendar poročena in z otrokom. Po 14 letih sem srečala osebo v katero sem bila takrat močno zaljubljena, ampak si nisem upala takrat narediti nič. sedaj sva tudi midva zčela z maili, sms in kavo, ki naju je oba pripeljala do tega, da sva si izpovedala čustva. in to čustva, ki sva jih oba imela drug do drugega že 14 let! Da ne dolgovezim. oba veva, da bi to lahko bilo to, vendar zato ker sem jaz poročena, nisva skupaj. Zavedam se, da mi mož daje vse (materialno), vendar to kar mi je v življenju res pomembno, čustva, mi po njegovih besedah ni sposoben dati. vem, od ljubezni se ne da živeti, verjemi pa mi, da je težko živeti v zakonu, ki na ven izgleda idealen, vendar v njem ni več prave ljubezni in sva si z možem kot tujca, ki živita drug mimo drugega. Verjemi mi, da velikokrat slišim očitke, da kaj mi pa manjka, ko kaj potarnam, vendar je težko priznati sebi in drugim, da v zakonu ni nobenihz čustev.
kaj mi bo prinesla prihodnost, ne vem, upam pa, da bom vsaj srečna. Zdaj nisem! Ko sem prebrala, da ti partner nudi vse, sem se prav videla v tem stavku. Tudi meni mož daje vse, skrbi (finančno) za družino, vendar se premalo ukvarja z otorkom, nas vozi na potovanja, mi omogoči vsako stvar, ki si jo zamislim, vendar denar ne more zamenjati čustev. Zato se vprašaj, če ti partner res nudi vse in kaj ti je v življenju pomembno.
ni zagotovila, da bi ti s tem bivšim fantom lahko imela uspešno vezo in da bi bila srečna do konca življenja. Takega zagotovila nimaš nikoli. sem pa mnenja, da bolje, da stvari razčistiš preden se odločiš za zakon, otroke,…ker potem trpi preveč ljudi. Je pa tako, odgovornost in posledice za svoja dejanja nosimo sami in pred vsako odločitvijo je vredno razmisliti, kaj tvegaš in kaj lahko pridobiš oz. izgubiš.
ok, zdaj sem bila bolj dolga, kot sem pričakovala. Hotela sem ti povedati to, da nisi edina v taki situaciji in da ne pričakuj samo graje. Sigurno se jih bo našlo nekaj, ki me (nas) bodo napadli in obsojali, vendar se zavedaj, da večina teh ni v naši situaciji in da je takim lahko obsojati.
Naj te vodita srce in pamet!
Srečno

Živjo!

Te besede so najbolj namenjene mmm? in pa vsem ženskam, ki podobno čutijo.

Vprašam vas, zakaj si dovolite, da živite v zvezah brez čustev, v zvezah v katerih niste zadovoljne? Vprašam vas, zakaj mislite, da bi vam mož moral dati čustva, da bi partner moral poskrbeti za vas? In na koncu, kako lahko pričakujete, da boste pa potem enkrat srečne, na stara leta in da bo to prišlo kar samo od sebe?

Vsaka je svoje sreče kovač. Vsaka mora delati na tem, da si ustvari zadovoljujoč zakon, z vsem kar rabi – nežnostjo, čustvi, objemi…..Če tega v zvezi po določenem času (2 do 3 leta) ne doseže, je njena dolžnost, da zvezo zapusti. Da si ustvari možnost boljše zveze, da najde bolj prikladnega partnerja. Zato tudi tako poudarjam, da na začetku zveze, ko ženska še ni prepričana, da je partner pravi, naj tudi nima otrok, pa tudi kakšnih skupnih investicij ne, zato, da je eventuelni razhod čimbolj enostaven.

To je res ključno – ženska si sama mora poskrbeti, da je zadovoljna, ne pa da leta in leta preživi v sanjarijah, kako bi bilo lepo s kakšnim drugim ali s kakšno staro ljubeznijo, ne ukrene pa nič. To je samo beg od realnosti, obliž nad težavami, da nam jih ni treba reševati. Nerešeni problemi pa se kopičijo in konec je ponavadi zelo žalosten – ali mrtev zakon ali pa neprijetna ločitev (vedno pa trpijo otroci).

Upam in želim, da ste zgoraj napisano razumele kot vzpodbudo, da v svojem življenju kaj premaknete na boljše! Jaz sem to storila in sem zdaj zelo zadovoljna.

In še enkrat vsem, ki imate take težave, priporočam v branje tri knjige:

Moja ženskost moja sreča – Košiček

Najina ljubezen – Hendrix

Pet jezikov ljubezni

Veliko poguma za reševanje problemov vam želim!!!

Se strinjam s Paris. Dodala bi še to, da je tudi Sanja Rozman v svojih knjigah lepo popisala razne zasvojenosti med drugim tudi zasvojenost s sanjarjenjem, s čimer sta najbrž zasvojeni Megy in MMM in bi jima priporočila prebrati njene knjige: Sanje o rdečem oblaku, Zaljubljeni v sanje in Peklenska gugalnica. Jaz osebno sem bila zasvojena z odnosi in sem iz teh knjig potegnila veliko pozitivnega.

Markica,
lahko govorim samo v svojem imenu in ti zatrdim, da sem zelo realna oseba. če bi sanjarila o pravljični prihodnosti s to osebo, bi verjetno funkcionirala drugače kot sedaj. jaz svoje probleme že rešujem, vendar smatram, da mi o tem ni treba pisati, ker je bil moj namen le povedati Megy, da ni edina, ki se je znašla v tej situaciji in da naj ne obupuje. vseeno hvala za priporocilo, mogoce bom te knjige vseeno prebrala, čeprav ne iz takega razloga kot ga predlagaš. nikoli pa ni neumno izvedeti kaj novega.
lp,
mmm?

jože oblak jaz tebe večkrat preberem in si mi všeč po tistem kar pišeš

me pa zanima zato, da bom lažje komentirala tvoje zapise – koliko si pa star ? kaj si pa po izobrazbi ? si samski ali vezan?

lp

New Report

Close