Najdi forum

pogreb – pravila

Pozdravljeni,

najprej sem spraševala na forumu za starše, jkjer sem bolj domača, a sem se spomnila, da bi mi morebiti izkušenejši uporabniki tega foruma znali bolj pomagat. Tema je na starševskem čveku pod http://med.over.net/forum5/read.php?151,6791421.

Zanima pa me,
ali slučajno kdo ve za knjigo ali kakšen drug vir za protokol na pogrebih oziroma ob smrti svojcev ali znancev? Ali je kje določeno:
– kdaj in kako se izreče sožalje,
– ali je treba/je vljudno iti na obisk pred pogrebom k ljudem, ki jim je umrl svojec
– kdo mora prinesti/poslati sveče, kdo cvetje (npr. sosedom da ali ne?)
– kje kdo stoji v mrliški vežici oziroma pred pogrebom oziroma kje je mesto koga glede na oddaljenost sorodstva/znanstva pri samem pogrebu?

Ter
kako se vse navedeno odvija, če gre za sorodnike od bratove žene, če torej bratovi ženi umre eden od staršev?

Ali sodim jaz in moji (ki so tudi bratovi) starši med bližnje sorodnike umrlega, ali ne? Ali se gre v takem primeru na obisk pred pogrebom, ali ne? Ali stojimo pred pogrebom med tistimi, ki se jim izreka sožalje, ali ne?

Pozdravljeni,

mislim, da sem v temi na starševskem čveku dobila vse odgovore, ki sem jih potrebovala.

Hvala vseeno.

New Report

Close