POGOVOR Z UMRLIM
Najlepša hvala za odgovor. Katero dobro delo pa je najmočnejše?
IgorHCL naj te vpraša kaj je potem to,ko je imel moj stric nesrečo in je umrl in ko je šel brat v sobo spat ga je tam čakal stric in mu rekel pojdi z menoj…..
To, kar opisuješ, so parapsihološki pojavi, ki jih težko razlagamo, ne da bi poznali zelo dobro osebo, ki se ji je to dogajalo. Večinoma pa, lahko rečemo, da so to domišljijska doživetja, ki jih občutimo ob bolečini, zaradi izgube, ki je, v našem umu, lahko zelo močna in nam, v nekem posebnem stanju, pričara tudi prizore, kot jih opisuješ. Človek je organsko bitje, sestavljen iz ogljika, vodika, kisika in nekaj žlahtnih plinov, pa seveda iz informacije in energije. Organsko bitje ne more obstajati ali se celo sprehajati, ker se takoj, ko v njem ni več življenske energije, prične razkrajati in se končno razkroji na osnovne elemente, iz katerih je sestavljeno. Torej ne more “špancirat” okoli. Drugo je z energijo in Dušo, vendar ti dve ne obstajata v snovni obliki, ki bi bila za nas vidna ali bi jo lahko kako drugače zaznali. V posebnih stanjih lehko zaznamo prisotnost duše, a teh stanj sedaj ne bom opisoval, ker ti opisuješ konkretna bitja, ki celo govorijo.
V foilozofskih deli Martina Kojca sicer obstaja podmena, da smo tudi mi nesnovna bitja in da smo le programirani tako, da se občutimo, kot snovna bitja. Morda je tu odgovor. Pobrskaj malo po Kojcu….
Pozdravljeni vsi na forumu.
Prebiram in prebiram in čedalje bolj zanimivi dogovori, spoznanja in iskušnje o dušah in umrlih.. Kljub nekim *strahovom* sem bil prisoten dogodku, ko je umiral starejši gospod in sicer daljni znanec. Obiskoval sem ga skupaj s svojo teto v domu za ostarele vsaj 3x tedensko in vedno ko sva odšla od njega sva se med vožnjo spraševala, ali bo naslednjič še živ itd… Nakar sva prišla na obisk in se je pogovarjal z nama malo je bil odsoten pri pogovoru in naenkrat je začel omenjati in gledati proti zidu sobe in našteval imena cca 5ih oseb in naju spraševal če jih vidiva… Teta mi je povedala, da so to nekdanji sovaščani že dolgo pokojni. Naslednji dan, ko sva prišla na obisk so nama povedali, da je tisto noč umrl. Kaj mislite o tem, je videl duše pokojnih,ko je odhajal ? Če si prav razlagam je bil nekako na obeh straneh ob obisku, kaj mislite vi ?? lp
Ne omenjaš sicer, koliko je bil možakar star in za kakšno boleznijo je umrl, domnevam pa, da je bil to pojav starostne demence in pešanja uma. Duše pokojnih ni mogel videti, ker nimajo snovne oblike, na obeh straneh hkrati ni mogel biti, ker duša zapusti telo, ko v njem ni več življenske energije. Neke nerazložljive blodnje torej v trenutkih pred smrtjo.
Pozdravljen
Morda tudi to drži, kar ste napisali…Sam sem si razlagal malo drugače. Morda opiišem primer, ki se mi je zgodil pred 2 leti. Bili smo na sankanju in sicer daleč od vrveža v gozdu. Bil sem na sankah, ki jih je vlekel avto in stalno sem imel občutek, da me nekdo spremlja,gleda (morda kakšna žival) še celo ozrl sem se nekajkrat a nič videl. Bilo je vse lepo belo okoli mene in razen avtomobila čista tišina. Ker smo se tudi fotografirali so slike ostale v aparatu. Čez mesec dni sem pri fotografijah opazil dve beli lisi oz kot dva bela kroga nad mojo glavo, poslal sem malce na forume in dobil neumesne odgovore o umazani zaslonki, slabem aparatu itd…Vendar sem se tisiti trenutek spomnil, da sem imel občutke o tem, da me nekdo opazuje… Ko sem poslal na revijo Misteriji, mi je vaš soimenjak gospod Igor Z. (morda ste to celo vi?) odgovoril, da sta na sliki dve duši umrli pred mnogimi leti in sicer otroški, duši,tragično preminuli, ki so v sorodu z menoj?! Zdaj pa me zanima zakaj me spremljajo itd? Ko sem spraševal svoje domače nihče ni vedel o kakšnih otrocih umrlih vsaj za par rodov nazaj, morda pa sega to zelo zelo daleč nazaj..? Kaj mislite, mi te dve duši kaj sporočata, saj i8mam večkrat okčutek da nidssem sam ne glede kje sem… Lp
Tiste svetle pike na nekaterih fotografijah opažam tudi sam in še nekateri. Mi jim pravimo “duhci”, ker pač ne vemo, čigavi so. Kako je iz same fotografije gospod Igor Z. lahko rezbral toliko podatkov o dveh dušah, ne vem in ne razumem. Ti dve duši, čle sta to duši, sta prepotovali dolgo pot in morda celo bili kdaj inkarnirani v neke otroške osebe. Brez res posebnih sposobnosti pa je zelo težko reči, da je bila prav določena duša inkarnirana v neki določeni osebi in kdaj. Taka izjava me bolj spominja na ciganske kofetarice, kot na strokovne razlage, pa vendar, vsakdo ima svojo resnico, v katero verjame…..
oj
Prebiram forum in sem zasledil to temo. Pa ne da bi komurkoli oporekal karkoli ali kogarkoli poiskušal žaliti in trditi, da pogovor z umrlimi je ali ni mogoč. Me pa vseeno res zanimajo mnenja glede spodnjega kar bom navedel in glede pogovora z umrlimi.
Jezus obudi Lazarja
1 Bil pa je nekdo bolan, Lazar iz Betanije, …
… Jezus pa je govoril o njegovi smrti, a oni so mislili, da govori o počitku v spanju. 14 Tedaj jim je Jezus naravnost povedal: »Lazar je umrl,…
…Odvalite kamen!« Marta, sestra umrlega, mu reče: »Gospod, že dehni; kajti že četrti dan leži.« …
… »Lazar, pridi ven!« 44 In umrli je prišel ven, na nogah in rokah povezan s povoji, in njegov obraz je bil ovit s prtom. Jezus jim reče: »Razvežite ga in pustite, naj hodi.« …
Vir: http://www.biblija.net/biblija.cgi?set=2&l=sl&pos=1&qall=0&idq=5&idp0=5&m=Jan%2011&hl=Jan%2011%2C51
nejeverni Tomaž
…Ko se je Jezus po križanju prvič prikazal svojim učencem, je Tomaž manjkal. Kolegi so mu pripovedovali o dogodku, on pa jim ni verjel in je rekel: »Če ne vidim na njegovih rokah rane od žebljev in ne vtaknem prsta v rane od žebljev in ne položim roke v njegovo stran, nikakor ne bom veroval.« Čez osem dni se jim je učitelj spet prikazal in Tomaža nagovoril, češ naj le mirno preveri, kar se je namenil. Tomaža je razsvetlilo, Jezus pa mu je poočital: »Ker si me videl, veruješ? Blagor tistim, ki niso videli, pa so začeli verovati!…
Večkrat sem že omenil, da je svete spise, ki so, koncam koncav, stari vsaj 1950 let, potrebno znati brati in jih tolmačiti. Zaenkrat najboljša razlaga v slovenskam jeziku je “družinska biblija”. Dobesedno citiranje ali razlaga “po svoje” pa bolj škoduje , kot koristi. Tudi posamezni iztrgani citati seveda ne pomenijo nekega dokaza, ampak le željo nekoga, da ustvari polemično situacijo.
Zapiso v svetih spisih so zelo simbolne narave. Samo za primer: ” Bog je ustvaril človeka po svoji podobi!” Kakšna je to podoba Boba torej, po kateri je ustvarjen človek? Je to človekovo snovno telo, ki ga zaznavamo s svojimi petimi čuti? Celo Michelangelo ga je tako dojel, ko je narisal svod Sikstinske kapele v Vatikanu in upodobil sivobradega starca, ki z iztegnjenim prstom vliva življenje Adamu. Z današnjim jezikom je seveda veliko lažje opisati in zapisati nekaj, kar je bilo pred 2000 in več leti zapisano in prepuščeno razlagi. Poskusite brati Shakespeara – v njegovem obdobju je imel angleški jezik le 40% besed od današnjih, zato so njegovi verzi predmet širokih razlag. Celo Prečeren, od čigar pisanja smo oddaljeni le dobrih 160 let, je uporabljal zelo simbolni jezik, ki spodbuja številne prešernologe k razlagam, razpravam, raziskovanjem…..
In ne nazadnje, težko primerjamo pogovor z Jezusom, v živem telesu ali brez njega, s pogovorom s svojo pokojno materjo ali očetom. Apostoli so bili razsvetljeni ljudje, z visoko dvignjeno zavestjo.
Oj
Malce me je zmotilo “…. le željo nekoga, da ustvari polemično situacijo“. pa o.k.
Citiral in napisal sem pač samo tisto, kar me je zanimalo in citiral sem zato, da bi lažje spomnil na zadevo, da pa je očitno nekdo vseeno bil, ki je bil tega sposoben “pogovarjati se z umrlimi”. Zato pa sem tudi navedel vir, da se lahko prebere cela zadeva in ne samo iztrgan citat. Nikakor pa nisem hotel ustvarjat nekega negativnega vzdušja, kot je moč sedaj čutiti.
Ker pa sem pač vzgojen po načelih katolicizma me je pa res zanimalo gledanje oz. mnenje bralcev foruma, kaj menijo o tem.
Pa ok. mogoče sem res zašel, ker sem omenil verski spis in ga ne bi smel in s tem ustvaril negativno ozračje in le polemično situacijo (moja napaka, ker nisem prej dobro premislil in se pozanimal, če se to sme ali ne) in se sedaj na tem mestu opravičujem za to. Seveda pa vem, da vse kar piše v sv. spisih ne gre jemat dobesedno, pa vendarle na vsezadnje temelji ena največjih svetovnih religij prav na tem dogodku vstajenje od mrtvih in posledično tudi pogovor z umrlimi.
In hvaležen sem vam za vašo razlago g. Igor oz. za vaše mnenje o tej zadevi.
lp
laki
To, da Krščanstvo temelji na Kristusovem vstajenju, se strinjam, težko pa bi rekel, da temelji na pogovorih z mrvimi, ker je edini tak pogovor, oz. čudežno obujenje prikazan kot čudež pri obuditvi Lazarja, s čemer je Kristus dokazal svojo Božanskost. Pa je ne nameravaš sedaj enačiti potrebe Kristusa po dokazovanju Božanskosti s potrebo Marjance iz Horjula, ki bi rada svojo pokojno mamo vprašala, kam je skrila njen pripomoček za … ne vem kaj….
oj
Da bi enačil potrebe Kristusa po dokazovanju Božanskosti s potrebo Marjance iz Horjula?…. hmm …ne, ne… 😉
lp
laki
Vidite, kako hitro se zapletete, kadar skušate uporabljati iztrgane citate brez lastnega, izkustvenega, komentarja?
Oj
Mislim, da se nisem zapletel in da točno vem kaj hočem oz. kaj sem hotel, ko sem se sploh prvič v tej temi oglasil in sem to tudi vsaj mislim jasno napisal.
Kako pa sem bil razumljen pa je drugo vprašanje.
Preden pa utihnem v tej temi pa samo še pojasnilo. Ko sem v enem od prejšnjih postov omenjal, da ena od sv. religij temelji na vstajenju od mrtvih in pogovoru z mrtvim sem imel v mislih izključno Jezusovo vstajenje od mrtvih in njegov pogovor z apostoli, ki je sledil, ker če do pogovora po vstajenju ne bi prišlo, verjetno ne bi nihče veroval v vstajenje ( bi mogoče dogodek enačili s prividom, utvaro,…). Nikakor pa nisem imel v mislih vsesplošno govorjenje z umrlimi kot ste to očitno razumeli vi. In kot lahko vidiva ni omenjena samo prilika z Lazarjem saj je Jezus sam vstal od mrtvih in so apostoli očitno lahko govorili z umrlim.
Pa naj bo zadosti tega, ker spet enačim potrebo Jezusa s potrebo Marjance in seveda govorim oz. pišem brez lastnega izkustva.
Stik z “mrtvimi” ali razumevanje je možno v zvišanem stanju zavesti in ena od krajših poti do tja, razen joge je rastlinski svet ali posebno vino kot je Ayahuasca. Imamo na razpolago še Ibogo, Kambo in podobne pripravke ampak je predvsem od posameznika in njegove discipline odvisno kdaj doseže višja spoznanja. Tisti, ki so resnični iskalci in mogoče še prakticirajo jogo ali meditacijo pridejo hitreje do cilja, ki pa seveda se ne konča, ker edina konstanta v življenju je ta, da se vse spreminja. Eno je branje knjig o tem ali onem in drugo je spoznanje in videnje. Lep pozdrav in srečno v iskanju odgovorov znotraj sebe.
Govorim z mrtvimi dušami in to je naravno. Pa še face so. Če bi me kdo vprašal kaj na to temo takrat ko še nisem znal govoriti z njimi, bi moj odgovor temeljil na podlagi tega kar sem slišal ali prebral. Vsekakor bi bil moj odgovor skop in nerealen.
Zdravo! Mene zanima kaj naj bi pomenilo to da veckrat govorim kar z Dušami ki jih nisem nikoli poznala, zadnjo noc sem sanjala umrlega bodybilderya in se njegovega zivega brata in smo klepetali in se pogovarjali jaz sem se imela full lepo in se smejala. Bili pa samo u neki dvorani in pred name je bilo obcinstvo, v sanjah use obcutim zivo in potem zjutraj naslednji dan mi ostane le se utrinek sanj. Pa ni prvic da sanjam kaj takega in veckrat me morijo tudi more ali pa vidim koga ko umre. Sedaj sem stara 15 let, tako pa sanjam ze od nekje 6 leta starosti od 6-pred mesec nazaj so me usako noc tlacile more. Nekega dne ko smo cello bili na pripravah sem sanjala da je en ki trenira z mano mi rekel da ko si debela bos morala shujsat, zjutraj za zajterk pa je pri mizi rekel: Ko sem debel bom moral shujsat. Veckrat vidim tudi v naprej kar se potem res zgodi npr. policijo (prekrški…), umor ( recimo pred kratkim sem vidla prizor zločina in ubistvu se je pol to res zgodilo tam nekje ponoci med mojimi sanjami le 3km od moje hise), recimo sanjam soseda ki zivi u Lj in naslednji dan pride na obalo. Skratka iz sanj se zbujam prepotena in nenaspana u sanjah pa baje veliko govorim in se premikam levo desno use mogoce poze kaksenkrat padem cello iz postlje, ko sem bila majhna sem pa cello hodla u spanju. Veckrat sanjam tudi da bom dobila oceno 1 in jo potem res dobim, kaksen krat pa sanjam cello zivljenje iz srednjega veka in tako… Uglaunem so moje sanje full zive in use full obcutim, zelo tezko pa se spunem enkrat ko je recimo u kp en storil samomor z bombo sem jaz ob 00.15 se zbudila dvignila trup in kricala ker sem vidla kako je enega mozakarja tam na trznici u kp starega med 54-58 let kar razneslo in to mi gre full na ziuce, kaksen krat dobim npr. kje tudi kaksni dve mali ranici ko sanjam da me pici kaca. In u sanjah vidim jasno kazalce na uri in so tudi v uredu zaporedju in kot morajo bit, ce skocim ne letim, lahko prižigam in uzigam luc, stejem prste na roki in se ne zmotim, ne morem leteti, in ce pricnem kricati res kricim in zbudim svoje domace ker kricim skozi sanje in ce se recimo zelim otresti necesa z majce in pricnem tolcti po sebi to dejansko pocnem u postlji in se toucem. Prosim za pomoc ali je use okey z mano.
Že veliko sem napisal o sanjah in lepo prosim malo pobrskaj po temle forumu, kjer boš našla prav vse odgovore na svoja vprašanja.
Spostovana Dusa kako bi lahko vzpostavila kontakt z vami.lp Katarina
Forum je zaprt za komentiranje.