Najdi forum

Pozdravljen Primož!

Imam velik problem, ki pa po mojem mnenju mora biti rešljiv, saj se nameravam čez nekaj mesecev poročiti. S fantom se namreč nikakor ne morem pogovarjati o splošnih temah, vsaj ne tako, kot jaz razumem normalen potek pogovora. Obstajata namreč samo dve situaciji. Ali ima fant 30 minut dolge samogovore in moram biti jaz tiho, ali pa pametujem jaz, on pa niti na mojo prošnjo ne reče nič. Nikakor pa ne pride do normalne “pinkponk situacije” oz. izmenjave mnenj. Doma ni bil deležen takšne vzgoje, saj se nikoli niso pogovarjali.

Takšne svoje “pogovorjalne potrebe” sem zato prisiljena zadovoljevati drugje, kar me pa od fanta odtujuje.

Ali je to pač normalno, da so moški povečini takšni, ali je to pač nekaj kar se da (ne da ) spremeniti in kako?

Hvala lepa za odgovor.

Ker je v bližini poroka in to je pomembne del zakona (pogovor), je dobro, da si vzameta čas in se o tej temi pogovorita, če ne gre, poiskusita s strokovno pomočjo.
Ali pa vsaj z razumevanjem, da bosta na tem tudi morala veliko delati. Kajti v roku enega leta se lahko zgodi ogromno sprememb in če bosta ugotovila, da nekoga duši dolečen del razmerja, bosta sedaj anredila usodno napako, tako pa se lahko izogneta problemu, ki bi lahko nastal ali pa tudi ne.

Zakaj hiteti, vzemita si čas, prestavita in poiskusita najti rešitev za oba. Če se resnično ljubita, bosta pripravljena to sprejeti in se skupaj tudi odločiti, če je to samo odločitev, da ne bosta celo življenje sama, potem je nesmisel se poročati, brez temeljev za srečno zakonsko življenje. Bolje je potem, da sta sama.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

New Report

Close