Pogovor
Pozdravljene!
V sredo imava z mozem pri ginekologu prvi pogovor v zvezi z neplodnostjo. Mi lahko prosim katera pove, kako to poteka, kaj vse te vprasajo in podobno. Narocena sem tudi na laparoskopijo, da mi odstranijo bulo z jajcnika. Ali pri tej zadevi tudi pregledajo vse ostalo, ali je za to potreben se drugi poseg. Hvala
Pri nas je bilo takole:
Najprej sem šla sama v ordinacijo, me je gin. pregledal, vzel bris (kot je potrebno pred postopkom IVF), pregledal z UZ, pogovorila sva se malo o mojih ginekoloških težavah skozi pretekla leta, potem se nama je pridružil še mož in nama je razložil kaj vse naju čaka in kako bo vse skupaj potekalo.
Ala, prej je bil že mož pri njem, saj imava skupnega ginekologa. ;-)) Tako da je poznal oba in tudi oba vsaj malo “spravil k sebi”, tako da sva sploh lahko štartala s postopkom.
Je pa verjetno od ginekologa do ginekologa različno.
Na lapari pa parkrat prebodejo “bušija” in malo pospravijo!!! ;-))
Meni so z eno operacijo: očistili ciste na jajčnikih, odstranili oba jajcevoda, počistili endometriozna žarišča in odstranili miom na maternici. Tako, da so mi namesto treh ali štirih luknjic v trebuh, naredili sedem. Pa se danes (lapara je bila maja 2000) nič več ne pozna – razen komaj opaznih pikic.
No, laparoskopijo sem imela maja 2000, 31. decembra 2001 pa sem rodila prelepo punčko.
Pa kar korajžno V BOJ ZA ZMAGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lepo nedeljo še naprej,
Natasha
Najlepse se ti zahvaljujem za odgovor. Sem si ze prebrala vse o laparoskopiji, vendar me bolj zanima to, kaksna vprasanja konkretno ti postavi doktor. Moz gre v ponedeljek na pregled semena, potem pa morava skupaj k doktorju na pogovor. Meni nic ne pove. Se to, kako velika je bula, ki jo je treba operirati. Ali v istem posegu pregledajo se vse ostalo? Hvala
Kaj konkretno …
Sem že pozabila, misim pa da sva se pogovarjala o mojem ginekološkem stanju, jaz sem ga spraševala vse mogoče, tako, da je vzel list papirja in mi vse narisal (kako poteka poseg), on me je spraševal, če sem že kdaj zanosila, kakšne so menstruacije, če sem imela kakšna vnetja ….
Krasen zdravnik tale dr. Zorn! Tudi po operaciji (ob odpustu iz bolnišnice), sva sedla za mizo in mi je na papir narisal kaj vse mi je “preinštaliral” v mojem drobovju. Pred operacijo je mislil, da bo lahko vse samo očistil (ciste in endometriozo), pa se je med operacijo pokazala potreba po večjem posegu (odstranitev jajcevodov in mioma). Zato ne skrbi – najverjetneje ti bodo v enem posegu naredili red! ;-))
Je pa takole: en dan si v bolnici, da se umiriš in da ti dajo odvajalo za izpraznenje črevesja. Naslednji dan si operirana (priporočam ti, da se obriješ doma – tam imajo zelo skrhane britvice in cuka), prespiš dan in noč na intenzivni negi, naslednji dan greš domov. Jaz nisem šla, ker sem šla na kavo v Štorkljo, pa me dr. Zorn ni našel da bi mi napisal odpustnico! ;-))))
Katerega zdravnika imata vidva, da vama nič ne pove???? Ali pa še bo, takrat ko bo čas. Seveda pa mora tudi zdravnik vedeti kaj te zanima – zato vprašajta!
Srečno,
Natasha