Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija Pogosto uriniranje, pregled mod in prostate

Pogosto uriniranje, pregled mod in prostate

Nekaj podobnih tem je bilo sicer že odprtih pa vendar, združujem moje probleme pod eno skupno tematiko:

Pred slabima dvema mesecema sem dobil vnetje (verjetno glivično) na glavi penisa. Že takoj naslednji dan se je stanje z uriniranjem močno poslabšalo. Konstantno je bil prisoten občutek tiščanja na vodo, tudi takoj po zaključenem uriniranju (kot da sploh ne bi šel ali ne v celoti), občutek neizpraznjenega mehurja, uriniranje majhnih količin itd. Pekočega uriniranja ni bilo, je bil pa urin močnejše rumene/oranžne barve, kar ga načeloma nikoli nimam ker redno pijem zadostno količino vode.
Po opisu simptomov je osebni zdravnik predpostavil, da gre za vnetje mehurja in me dal na pregled urina. Vse v mejah normale, razen malenkost povečana količina krvi v urinu – dobil tablete za zdravljenje vnetja mehurja (14 dni). Po končanem jemanju tablet me na ponovni pregled urina ni poslal, ker naj bi se zadeva morala pozdravit (za trenutek je res bilo bolje). Veliko sem prispeval tudi sam: veliko brusnic, brusničnega čaja, kuhanega peteršilja itd.

Stanje se je za nekaj časa izboljšalo, vendar se do danes še ni umirilo oz. pozdravilo. Zadnje čase, ko sem pod stresom je pa sploh slabše. Konstantno imam občutek tiščanja na vodo, če spijem kavo je občutek še 3x slabši, na wc hodim več kot 10x na dan, skratka isti simptomi kot prvič. Sprašujem se ali gre tukaj res samo za vnetje mehurja ali gre lahko za kaj drugega? Torej pregled urina ne pobegne..

Razmišljam namreč, da bi preventivno opravil kompletni pregled mehurja, mod in prostate (če ne drugače samoplačniško).
Nekaj časa namreč že opažam, da je desno modo precej večje in nižje spuščeno kot levo in na vsake toliko časa za kratek čas zaboli. Tudi položaj mod je včasih (meni osebno) neobičajen, vsaj glede na čase, ko sta moda bila enako velika. Do sedaj temu nisem posvečal večje pozornosti, sedaj pa seveda jo. Zaenkrat nisem zatipal nobene sumljive boleče bulice, bi pa seveda mirno spal po opravljenem UV mod oz. pregledu pri nekomu, ki je za to specializiran.

S pregledom prostate nimam težav, saj imam “izkušnje” z podvezavo hemoroidov. Sklepam, da te problemi med seboj niso povezani, ali pač?

Z erekcijo načeloma nimam težav, se pa pojavi kakšen dan, ko je tudi slabša (predvidevam, da je to normalno)?

Torej kombinacija več težav na “podobnem” področju, ki verjetno niso povezane in so delno posledica mojega sedenja (dopoldne služba popoldne faks – že 3 leta).

Skratka zanima me, kakšen pregled svetujete (tudi če mora biti samoplačniški), ker imam občutek, da me osebni zdravnik včasih ne jemlje resno in z določenimi napotitvami predolgo odlaša.

Velik hvala za odgovor.

Lp

Popravek: desno modo je večje in višje kot levo modo.

New Report

Close