Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija pogosto uriniranje

pogosto uriniranje

spoštovani,

že kar nekaj časa me spremlja neprijetna težava, in sicer, da moram res pogosto hoditi na malo potrebo. to se mi dogaja tudi na 10-15min (tišči me zelo močno), kar je zelo zoprno, saj moram ves čas iskati stranišča 🙂 ponoči teh težav nimam, ko enkrat zaspim, do jutra ne čutim potrebe po uriniranju.
stara sem 30 let, rodila sem enega otroka.

mi lahko svetujete kako si naj pomagam oz. za kaj sploh gre?

hvala in LP!

Spoštovani!

Važno je, da ni vnetja (kontrola urina, Sanford). Da je ginekološko vse v redu. Da ni kakšne spolne bolezni (npr. klamidija). Da ne pijete preveč kave. Da ugotovite, ali morda kakšna hrana vpliva na to. Da urin ni krvav – to zahteva druge, dodatne preiskave.

Navajate, da hodite na vodo na 15 minut. Če ste 15 ur pokonci bi to pomenilo, da morate urinirati dnevno 4x 15= 45x Kolikokrat pa greste zares? Normalno se gre do 8x. Če bosta z vašo zdravnico izločili vse, kar opisujem v prvem odstavku in bodo težave še ostajale, predlagam da obiščete urologa in pred tem res beležite, kolikokrat ste morali posamezen dan na vodo ter koliko ste šli naenkrat. To pomeni, da polulate v lonček in zapišete, koliko ml je bilo. Normalno naj bi urinirali vsaj 200 ml naenkrat, pa do 450 ml (ne več).

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close