Pozdravljeni,
že nekaj časa se mi pogosto pojavljajo neprijetne težave povezane s prebavo kot so vetrovi, zvijanje in črvičenje v trebuhu ter driska. Ko sedim na stranišču me v spodnjem delu trebuha močno zvija, obliva me mrzlica in imam drisko. Poskusila sem s spremembo prehrane na bolj zdravo; jem veliko sadja in zelenjave, kruh in meso le enkrat ali dvakrat na teden, uživam razne solate, mleko, jogurte, polento, gres, kašo, namesto bele jem polnozrnato moko, pijem samo vodo in zeliščne čaje in podobno. Ugotovila sem, da pomaga, če sadja ne jem zvečer, to je pa tudi vse. Stanje je isto če dan prej ali isti dan na primer jem za zajtrk sadni smoothie s kosmiči in za kosilo solato, ali pa če drug dan jem recimo jajca za zajtrk in dunajski zrezek s pomfrijem za kosilo.
Najbolj neprijetno od vsega pa je, da moram v zadnjem času skoraj vedno po spolnem odnosu na stranišče na veliko potrebo, kjer se ponovi vsa zgodba z zvijanjem, črvičenjem in drisko ob čemer imam ponavadi na koncu neprijeten občutek ne povsem izpraznjenega črevesja.
Upam, da mi bo vaš odgovor pomagal, ker se zaradi teh težav počutim zelo neprijetno. Hvala!
Spoštovani!
Vaše težave so lahko zaradi vnetja črevesne sluznice, izključiti je potrebno kronično vnetno črevesno bolezen in druge vzroke za vnetje. Menim, da bi morali k zdravniku. Če se izključi organske razloge, imate lahko iritabilno črevo, pomagalo pa bi jemati Butifar.
LP, Marija Š. Gašperšič