Pogosti obroki?
Pozdravljeni,
tokrat me matrajo (pre)pogosti obroki moje enomesecne dojencice. V porodnisnici oz na EINT so jo navadili na tocno na 3h. Ko smo prisli domov, je tako bilo, potem pa je ponoci tudi spala po 4h. Zdaj pa par dni hoce jesti na 2h. Tako je lacna da je obup. Obroka naj ji nebi smela povecati, ker ze zdaj poje 80ml, obrokov imamo 8, vcasih celo 9, tehta pa 2900g. Kaj cem narest? Aha govorim o Aptamil PRE, za nedonosencke. A ji zamenjam hrano? Ker se mi res zdi prepogosto jesti na 2h.
Aja a jst njo se pravi enomesecnico lahko mazem po obrazku z kremo za zascito proti soncu, ali je to samo za starejse dojencke?
Spet…hvala lepa in lp:))
Spoštovana Kalina,
sedaj je vaša deklica verjetno stara toliko, kot bi bila sedaj ravno rojena, če bi pravočasno rodili. Zato lahko preidete na Aptamil za novorojenčke.
Verjetno bo to zadostovalo, da ne bo več tako lačna.
S kremo je jaz ne bi mazala, samo s hladilnim mazilom ali negovalno kremo, vsekakor pa ne s kremo za sončenje.
lp
Tanč
Na to vprašanje, Kalina*, vam ne znam dobro odgovoriti. Poglejte v navodila, če o tem ni nič napisanega, potem verjetno lahko naredite tako. Npr. napravite sprva 2/3 Aptamil PRE in 1/3 Aptamil1, nato pol pol in nato 2/3 Aptamil1 ter 1/3 Aptamil PRE. Mislim, da ne bo nič narobe, 200% pa nisem.
lp
Tanč
Tudi jaz sem napacno mislila, da je Aptamil Pre za nedonosencke, pa ni. Aptamil Prematil je za nedonosencke, Aptamil Pre pa za kot dodatna hrana poleg materinega mleka (tako priporocajo) do 4. meseca. Je nekoliko drazji kot Aptamil 1, zdi pa se bolj kvaliteten glede sestavin. Na internetni strani od Droge Kolinska sem nasla opise in jih poklicala na njihovo stevilko 080, da so mi priporocili najprimernejso hrano.