pogojno
v nekaj mesecih me je dobila policija pri vožnji pod vplivom heroina in trave ter parkrat odklonil strokovni pregled, pa še 1 šut heroina so mi našli. V odločbi sem dobil poleg denarnih kazni odvzem vozniškega in kazenske točke. na vse sem se pritožil, vendar se bojim kako bo. Denarja nimam, niti premoženja, potemtakem me še čaka zapor, kamor nočem iti, ker sem vsem znan kot zelo priden fant in tudi se drogiram le občasno. Ali se lahko zmenim tako, da me dajo na pogojno? Torej, da v nekem določenem času ne smem biti pozitivna na kakršnokoli drogo? Ali če veste kako se najbolje izmotati iz tega problema, ker starše bo kap-zares!?
hvala in lp.
Zakonodaja v Sloveniji prepoveduje vožnjo pod vplivom drog. To seveda ni izjema ampak ravilo v svetu. Tudi na nizozemskem, ni dovoljenio voziti pod vplivom drog in tudi tam si ravno tako kaznovan kot pri nas. Torej težko vam pomagam sedaj ko ste to že naredili. Vsem drugim pa naj bo to v opomin, saj so policisti nepopustljivi, tudi zato, ker smo dežela kjer veliko preveč ljudi umre v prometnih nesrečah in te so povzročene tudi zaradi uporabe drog.
Uporabniki drog bi morali razumeti, da ta poseg v njihove pravice ščiti druge ljudi, ki se tedaj nahajajao na cesti in so izpostavljeni večji nevarnosti, ker nekdo zaradi drog ne obvladuje vožnje in ogroža vse udeležence v prometu.
Glede konkretneih težav pa se da morda še kaj narediti s pritožbo na sklep sodnika oziroma organa, ki je izrekel ukrep.
ej sranje, pa vem da bi se men tud lahk zgodilo…čeprav vem, da ti ne bo nič pomagalo…mi je res škoda, da se ti je to naredlo. po malem te kapiram v kakem sranju si….
posreduj ko boš vedu kaj več….
pa si še mogu met za šus not ne…drgač si pa polnoletn
pa drži stvari stran od starih….vsee…pisma, vabila na sodišče, pogovore po telefonu….sej veš kak gre to
Pritožba v nobenem primeru ne bo uspela saj so ti našli mamilo in imajo dokaze da si vozil pod vplivom mamil. Glede na to da si odkonil strokovni pregled se to šteje popolnoma isto kot priznanje da si zadet zato tudi odvzem vozniškega dovoljenja. Poleg tega so zelo zelo strogi do narkomanov tako da pritožba v nobenem primeru ne bo uspela.
Glede na to, da da se taka zadeva obravnava pri sodniku za prekrške boš plačal kazen + stroške postopka + dodatne stroške postopka pritožbe + odvzem vozniškega dovoljenja.
Če ne boš plačal bodo preverili tvoje finančno stanje, če bodo ugotovili, da imaš denar pa nočeš plačati boš šel v uklonilni zapor (do 30 dni). Drugače bodo šli v izvršbo na dom. Če je avto pisan nate bodo rubili avto. Če pa nisi lastnik ničesar in nimaš prihodkov bodo počakali do prvega trenutka ko boš lastnik česarkoli (ali boš imel plačo,…) in ti bodo vzelo z obrestmi.
Ves ta postopek pa se lahko vleče zelo dolgo časa, že sam postopek prizožbe in do izvršbe lahko traja tudi leto. Če ne boš plačal bodo počakali in se ti bodo usedli na plačo tudi čez nekaj let če prej ne boš imel ničesar.
Tudi moj fant je odklonil strokovni pregled. Sicer je bilo to pred leti ko sma šla z avtom po metadon. Seveda bi najdli še kaj drugega. Rajši sma pol dala nekaj denarja odvetniku da je napisal pritožbo, na odločitev sodišča (odvzem, kazen…). Napisal je ful dobro in jim popihal na dušo. Tak da sma mela srečo da ni bilo pol nič iz tega. Poznam tudi kar nekaj primerov ko so se na enak način rešili, samo to je bilo povdarjam pred leti, ne vem kako je zdaj…
“drogiram se samo občasno; starše bo zadela kap”
glede na to da te je policija dobila nekajkrat pod vplivom drog, potem si kar dostikrat high…
sorry kot prvo ti ne vrjamem, da to počneš samo občasno; sm že poslušala par takih primerov – to je laganje drugim in samemu sebi..
zvenel bo vrjetno grdo ampak realnost je pač taka…ker si vozil pod vplivom, temu sledi kazen…odklon testov je avtomatsko najvišja kazen…
tako da te bodo vrjetno čakali visoki stroški…
moj nasvet je, da začneš mal “šparat” al pa nekje delat in odplačaš za sranje, ki si ga sam povzročil in misli rajš na kj druzga kukr pa na drogo..
starši bodo zvedl – prej al slej..upam da bodo čim prej, ker mogoče ti bodo lahko pomagal predn zabredeš v globok drek…
bodo razočarani, ker nisi več tisti “pridni” dečko, zato se boš s tem moral soočit…
čas je da začneš delat na tem, da si res “priden” in da boš staršem v ponos..če pa ne že zrd tega; a ni škoda da boš pol leta cele plače metal kapsem namesto da bi si privoščil mnogo zabav (pametnih) in marsikatero materialno zadevco…
halo sicer pa vožnja pod vplivom drog – fak najbol da še kerga povoziš pa bo tvoja sreča še popolnejša…
prosm mal se zber!!