Najdi forum

Nebom dolgovezila. Na kratko:
Kako in kje dobiti pogodbo, da ti ni treba hoditi več v srednjo šolo. Šolo misli narediti in jo končati (ne misli je pustiti). Samo da ji nebi bilo treba hoditi usak dan k pouku, ampak bi hodila samo teste pisati v šolo. Ni problem v tem,da je lena. Ker ostane doma samo takrat ko je res nujno (da če resno zboli) drugače ne. Tudi nasploh je pridna v šoli,ima super ocene,in use opravi,kar jim recejo-med prvimi. Zelo se trudi za šolo da bi jo naredila in se veliko uči. Ampak jo sošolci kar naprej zajebavajo, provocirajo in se delajo norca iz nje. Če bi povedali profesorici nebi nič storila,saj tiste fante zelo zagovarja,ker je en fant iz zelo premožne družine. Nikomur ni storila nič slabega,pa se skoraj usi iz razreda spravljajo nad njo.
Za te pogodbe sem že slišala,zato vem,da se dajo dobiti.
Hvala za kakršnokoli pomoč že v naprej. 🙂

To je tako imenovana pedagoška pogodba, vse o njej bi pa verjetno morala izvedeti v svetovalni službi na vaši šoli – pojdi torej k svetovalni delavki in se boste zmenili točno, kako in kaj, ker se pravila verjetno razlikujejo med srednjimi šolami.
Vnesi “pedagoška pogodba” ali “šolanje na domu” v google in imaš branja za cele počitnice.

Sicer so moji otroci isti, ampak neverjetno, mladi ste tako rekoč zlepljeni s pametnimi telefoni in ne znate živet brez njih in stalne internetne povezave, ampak kaj konkretnega in uporabnega poiskat na netu je pa očitno višja znanost.

Se bojim, da jo bodo zajebavali še bolj, če bo hodila bolj poredko. Toliko bolj, ko bo prišla spet tja. Vendar pa, če se skoraj vsi spravljajo nad njo, se mora punca naučiti postaviti zase. Bežanje pred težavami je tega ne bo naučilo.
Verjamem, da je za starša to zelo hudo, ko je otrok tako nemočen, vendar bi se sam kot starš vprašal, kaj svojega otroka učim in kaj v resnici želim, da zna. Starši pogosto sami delajo iz svojih otrok žrtev, kljub temu, da so otroci lahko med seboj zelo kruti. Tudi ne bi izvzel tega, da je vaš otrok tako zelo nedolžen. Kot starša bi me zanimal vzrok, zakaj cel razred zajebava enega otroka. Vem, da pri otrocih lahko hitro pride do črednega nagona, eden nekaj pokaže, ostali sledijo, pa vendar …

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Kaj pa prepis na drugo šolo?

Pozdravljena, zeloobupana… Iz izkušnje z mojo hčero ti povem, da če ne bo hodila v šolo k pouku, obstaja zelo velika verjetnost, da bo kmalu šilo tudi ‘pustila’. Raje se pogovarjajta (če ona sploh sodeluje s tabo) kaj je vzrok norčevanju. Opolnomoči jo. Kot je že zapisal marko… če ne bo zdaj ‘preskočila’ ovire, jo bo ta počakala nekje drugje. Sicer pa… s hčerami ni lahko 🙂 Vse dobro želim vama obema. Noč.

Otroci so zelo kruti in si vedno izberejo najšibkejši člen. Mislim da je prav v vsakem razredu črna ovca. Potem je odvisno, kako si to žene k srcu otrok. Sploh ni nujno, da je s tvojo hčerko kaj narobe. Kot mati te povsem razumem. Jaz bi prvo to rešila s šolo, kaj se dejansko dogaja in zakaj so do nje tako kruti. Kaj pa menjava šole? Če ni z njo nič narobe, jo bodo v drugod sigurno lepše sprejeli. Stik s sošolci je pomemben tudi za naprej v življenju, recimo v službi, za medsebojne odnose.

Vzrok mislim da je to,ker je v razredu ena deklica,ki ni slovenka. In se je pred kratkim naša začela družiti s to deklico, tisto drugo deklico so že prej zajebavali,in ko se je naša začela družiti z njo, je enostavno padla tut v “to skupino” in zdaj avtomatsko zajebavajo se njo.

Pa ta tadruga deklica ni bla nič nesramna do drugih,al pa kej. Kr je zlo tiha. Sam kake strokovne besede ne razume tu pa tam.in so jo zaradi tega začeli zafrkavati. Kar se mi zdi,da je skrajno otočje,glede na to da so stari okrog 19,20 let..

Mogoče bi pa pomagalo, če bi bila tvoja hčera ‘tako močna’, da bi jih zmogla ‘dat na ignor’. Prej ko slej bi se naveličali, če bi videli, da z norčevanjem ne dosegajo reakcij na drugi strani. Samo predvidevam. Lp.

New Report

Close