Najdi forum

Star sem 33 let. Žena zaradi zravstvenih težav (bolečine v križu) ni prenesla obročka.Sedaj ima že 3 vrsto kontracepcijskih teblet, vendar ji tudi te ne odgovarjajo (slabost).
Zato bi se jaz odločil za vazektomijo. Prosim, če mi lahko poveste ali ima ta poseg kakšne posledice?Bral sem, da se po posegu poveča količina testesarona nato pa ta upade in da se zmanjša potreba po spolnosti pri moškem.
Kolikšna je starostna omejitev?
Izkušnje moških, ki so opravili ta poseg?

lp

Rok

Dragi Rok,

Tisto o testosteronu ne drži oziroma drži s pridržkom (namreč ni v zvezi z vazektomijo). Raven testosterona namreč po 30. letu tako ali tako prične tudi pri moških upadati in z njim tudi “spolna sla”. Vazektomija na to nima vpliva, razen seveda “psihičnega” predvsem zaradi dezinformacij ali napačne percepcije “moškosti”, ki jo številni moški povezujejo s “sposobnostjo oploditve svoje(ih) partnerk”.
Pri 33 letih ste še premladi za vazektomijo, ker pri nas zakon to dovoljuje šele po 35. letu. Npr. v Ameriki tak poseg lahko opravijo tudi pri 18 letniku.
Velja pa morda dodati, da je vredno pred vazektomijo vseeno “oddati 2 ali 3 porcije semenske tekočine” v semensko banko za “morebitne kasnejše situacije”. Prihodnosti namreč ne znamo napovedovati in nihče ne more zagotovo vedeti, da ne bo nikoli več z nikomer hotel zaploditi potomstva. Razen “tega” ni stranskih učinkov.

New Report

Close