Najdi forum

podstrešno stanovanje

Z fantom razmišljava, da bi si uredila podstrešno stanovanje. Njegovi starši živijo v bloku (zadnje nadstropje), midva pa razmišljava, da bi si nad njihovim stanovanjem uredila tako malo stanovanjce (cca 50 kvadratovali malo več). Podstrešje pa je razdeljeno na 6 ljudi, oz. 5 sosedov + en prostor od staršev. Rada bi odkupila teh 5 prostorov in malo povišala streho. Zanima me, kje se lahko pozanimam, koliko bi bila cena odkupa prostorov, če nam potem uspe odkupiti, ali rabim kaka soglasja od sosedov za urejanje podstrehe v stanovanje in za dvig strehe (minimalen dvig)? Oziroma, kako ste se vi lotili dela?
hvala, Branka

A je res nujno, da dvigneta streho? V take zelo nizke kote lepo izdelaš omare na drsna vrata, pa rešiš pol stanovanja in pridobiš prostor… Tudi postelja se da “skriti” v kakšno podstrešno luknjo. Skratka – midva se že idejo, da bi streho dvigovala opustila, ker bo drugače ceneje in več prostora bova pridobila (ko bova enkrat podstrešje urejala).

Branka,
če ima blok izveden projekt etažne lastnine, bo iz njega jasno videti kdo vse in v kolikšnem deležu je lastnik podstrešja. Z njimi se potem začnete pogovarjati o odkupu. Načeloma so skupni prostori v večstanovanjskih zgradbah razdeljeni med etažne lastnike po načelu “idealnih deležev”. To pomeni, da imajo lastniki večjih stanovanj ustrezno večji delež, kot pa lastniki manjših.
Uspešna pogajanja vam želim,

Luka TOMORI u.d.i.a. Moderator foruma: Gradimo, opremljamo in urejamo dom TOMORI ARHITEKTI d.o.o. www.tomori.si https://www.facebook.com/Tomoriarhitekti/

New Report

Close