Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca podplati

podplati

Vprašanje imam: torej v začetku decembra sem bila na operaciji,stopala,bradavice. Ok, vse se je v redu zacelilo. Sedaj pa počasi na noge, ker je podplat res bogi, bil ves v šivih, oz. oba. Zdaj pa po nasvetu malo kopeli v hipermanganu ali slani vodi. Zdravnica mi je priporočila ribjo mast, ampak zdej pa ne vem. Ali ko si odmočim noge tudi tja, kjer so bili šivi, namažem ribjo mast oz. po vsem podplatu, ne. Šivi so poudarjam suhi oz. brazgotine. A si jih lahko mažem s domačim šentjanževim oljem,da se mi lepo koža zmehča, da ne bo brazgotin, ki bi me motile pri hoji. Najlepša hvala, pa srečno novo leto 2008 vam želim.Ali imate še kakšen uporaben nasvet, kajti podplati so kot emental sir.Malo heca,lp

Pozdravljena!
Glede na to, da so rane zaceljene, se lahko mažete tudi po mestih, kjer so bile (oz. šivi). Mastne “kreme” so vse OK, Učinek šentjanževke v olju za brazgotine pa mi žal ni najbolje poznan.
Katera lastnost ementalerja se vam zdi podobna vašim podplatom 🙂 ?

Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Gospod doktor luknje, luknje v ementalu so enake kot moji podplati, ha,ha ene večje druge manjše. Jih je bilo 11, 6 na desni, 5 na levi. Me je dr, vprašal kako sem sploh hodila.Pol si lahko predstavljate kaj je bilo, če jih je bilo treba vse šivat, groza je bila, vam povem.Ko sem pa po kolenih hodila na WC – ja kaj češ, človek se mora znajti, sem dobila pa tako kožo,prav ubogo na kolenih. Pa sem mazala s šentjanževim oljem, pa se prav lepo popravlja. Zato sem mislila, da bi kdaj pa kdaj tudi po podplatih namazala, ker prav lepo mehko naredi. Ker imam kar nekaj kupčkov tam, kjer so šivali skupaj.Važno da je odšlo ven, upam da mi bo moja dr. znala kaj svetovati, kaj naj počnem, da se ne ponovi. Ker imamo pa v družini vsi, se kar bojim kaj bo. Ampak odsedaj se bom bolj posvečala negovalno svojim nogam, kot obrazu, ha,ha.Pa prav lep pozdravček

….samo mal neumnega sem se naredil 🙂
Kaj dosti proti novim bradavicam ne morete ukreniti, vsekakor pa je bolje, da se odstranjevanja lotevate sproti (pogosto se to da opraviti z zamrzovanjem, ki je nekoliko manj boleče).
Lepe praznike!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close