Podpis!
Moja mati je bila operirana na žolču, pred tem pa naj bi napisala oporoko, na kateri se mi zdi podpis sporen, kmalu za tem pa je umrla. Sedaj pa me zanima, če mogoče kateri ve, če bi lahko dobila v bolnišnici podpis, ko je podpisala strinjanje z operacijo, da bi ga dala previrit k grafologu skupaj s podpisom na oporoki.
Ne oporoka je napisana na pisalni stroj, sumljivi pa sta mi priči, ki sta navedeni to sta družinski prijateljici moje sestre, kateri naj bi v oporoki mati vse zapustila. Imam njene podpise samo so stari že več kot 10 let, rabila pa bi enega novejšega, ker se z letom tudi pisava spreminja. Sem mislila, če bi bil ta podpis možno dobiti s pomočjo odvetnika?
Vaša mama je ob sprejemu v bolnišnico podpisala tudi izjavo s katero dovoljuje dajanje informacij o bolnikovem stanju točno določenim osebam. Če ste na tem seznamu tudi vi, bi načeloma lahko zahtevali poleg ustnih informacij tudi vpogled v popis pokojnice (k vpogledu se šteje tudi fotokopiranje posameznih izvidov, pristankov itd.). Obrnite se na tajništvo oz. predstojnika klinike, eventuelno na pravno službo ustanove, ki je vašo mamo zdravila.
Upam, da sem bil v pomoč… lp