Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Psihoterapija podoživljanje negativnih občutkov izgube

podoživljanje negativnih občutkov izgube

Pozdravljeni,
prosim za kak nasvet, usmeritev ali kakšno besedo za lažje razumevanje o situaciji, ki me teži.
Sem v vezi, načeloma srečni, z zelo sobrim partnerjem. a v zadnjem času je malce zaškripalo. Za mano sta že dve daljši, resni zvezi in po vsaki sem se zelo težko soočila z izgubo. Obdobje žalovanja, sprejemanje nove realnosti je vedno trajalo zelo dolgo in je bilo psiho-fizično izčrpujoče. Na koncu sem se vedno pobrala, a vse do takrat je bilo životarjenje.
v zdajšnji zvezi je malce zaškripalo in v meni so se prebudila negativna čustva, ki sem jih ob izgubah že doživela, strah ter tesnoba. Bojim se morebitne ponovne izgube in vsega kar to prinaša. Prosim za komentar..
Lp, V.

Pozdravljeni!

Vaš odziv je seveda normalen. V vsakem primeru so izgube naporne in zahtevne, nekatere ljudi pa lahko prizadanejo še bolj in so bolj boleče kot za druge.

Ne vem v kakšni meri in kako ste izgubi doživljali vi, lahko pa, da imate iz svojega življenja, predvsem v zgodnjem otroškem obdobju, določene slabe izkušnje ali celo travme, ki vplivajo na vaše doživljanje izgub. Ob tem niti ni nujno, da se jih spominjate, saj lahko gre za potlačene spomine. Več kot to vam na podlagi vašega sporočila ne znam povedati.

S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close