Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk Podolgovata, neboleča zatrdlina v dojki

Podolgovata, neboleča zatrdlina v dojki

Pozdravljeni,

prosim za nasvet glede zatrdline, ki sem jo zatipala pred nekaj dnevi.

Naj najprej povem, da sem stara 38 let. Boleče dojke in mehke, boleče bulice v času okoli menstruacije me spremljajo že celo življenje. Na to sem se navadila. Pred nekaj dnevi pa sem med tuširanjem naletela na drugačno bulico. Takoj sem se dodobra pregledala. Zatrdlina na desni dojki je povsem neboleča, podolgovata, dolga je vsaj 2,5 cm. Na eni strani ima zelo jasen rob, na drugi pa se kar porazgubi. Nahaja se v zgornjem desnem kvadrantu. Zdravstvenih težav, poleg kroničnega gastritisa, nimam… No, res je, da sem že nekaj časa brez apetita in sem v treh mesecih nenamerno shujšala za 7 kg in sem za svojo višino precej suha.

Ne bi rada paničarila in takoj k zdravniku letela… Zanima me kako dolgo naj spremljam to bulico oz. zatrdlino? Je možno, da je le struktura dojke taka in sem to opazila zato, ker sem shujšala?

Hvala za pomoč 🙂

Anja

Pozdravljeni,

opravičujem se za malce poznejši odgovor. Upam, da ste težave v tem času rešili, oziroma da je zatrdlina, če ste imela v tem času menstruacijo, izginila.
V primeru, da je zatrdlina še vedno tipna, trda in neobčutljiva na pritisk, menstruacijo pa ste tudi že imeli, vam priporočam, da se glede tega posvetujete s svojim osebnim zdravnikom. Ostanite mirni, to še vedno ne pomeni, da gre za rak dojke, morate pa v vsakem primeru biti previdni in zatrdlino preveriti, da se v to res prepričate.
Glede na trenutno situacijo glede koronavirusa, ko so nenujni zdravstveni pregledi odpovedani, je mogoče bolje, da osebnega zdravnika ali ginekologa najprej pokličete po telefonu, da se ne boste po nepotrebnem izpostavljali v čakalnici in jemali prepotreben čas zdravstvenemu osebju. Mogoče boste samo dobila napotek ali pa napotnico za center za bolezni dojk, da boste lahko uredila datum možnega pregleda pri njih.

New Report

Close