Najdi forum

podočnjaki

Pozdravljeni!

Po izgubi teže so se mi na obrazu pojavili izraziti podočnjaki, ki jih prej nikoli ni bilo. Ker me izrazito postarajo, zelo vplivajo na mojo samozavest in splošno počutje. Že dolgo iščem načine za to, da bi se jih znebila, vendar sem neuspešna.

Govorila sem že z nekaj kirurgi, vsi so mi svetovali polnila, zato sem se nekaj mesecev nazaj res odločila za poseg, 0.5 ml na vsako stran. Rezultat je bil na eni strani super, na drugi pa izrazito nesimetričen, zato smo čez nekaj tednov dodali še 0,4ml na nesimetrično stran. Učinek je bil še hujši, izgleda kot da se je vsa snov naložila na kost pod podočnjakom, zato je le-ta še mnogo bolj izrazit kot prej. Kirurg pravi, da počakajva leto dni, da se polnilo razgradi, pravi da raztopitev s hilazo ne pride v poštev, ker ta raztopi tudi lastno tkivo. Kirurgu sicer zelo zaupam, vendar me je groza, če pomislim, da moram leto dni (oz. kdo ve če bo po letu sploh izginilo) taka. Zanima me kakšne so moje možnosti, se da kaj storiti?

Bi v prihodnje morda v poštev prišla operacija ali je to slaba ideja pri mlajsih pacientih. Stara sem 28.

Hvala za informacije in lep pozdrav.

Pozdravljeni,
predel podočnjakov je izrazito zahteven za korekcijo, in najpogosteje niti ne tretiramo podočnjakov, temveč zarezo, dolino pod njimi (tear trough).
Vsekakor je prvi korak h korekciji tega dela previdna uporaba polnila, saj se lahko hitro napravi prekomerna korekcija, pojavi se asimetrija, in se podočnjaki lahko le še bolj poudarijo.
Potrebna je previdna izbira polnila, ki veže čim manj vode, pomemben je način aplikacije (micro bolus), in previdno doziranje polnila.
Na naši kliniki podočnjake korigiramo v 2. fazah, v prvi tear trough zapolnimo nekoliko manj, kot je to potrebno, da vidimo, ali pride do vezave vode ali zastoja limfe, ki podočnjake lahko poudarita. Na konroli čez teden dni se opravi dokončna korekcija.

Hilaza je absolutno priporočljiva, v pravi dozi, prav tako je zelo neprijetno čakati leto dni, da se polnilo raztopi samo, s pomočjo naših lastnih encimov.

v primerih, ko je predel podočnjakov moteč do te mere, da s polnili nismo več uspešni, se odločimo za spodnjo blefaroplastiko, z ali brez izreza odvečne kože ter s transpozicijo maščobe.

Lep pozdrav,
Igor Višnjar, dr.med.
specialist plastične kirurgije
MedvedVišnjar estetska klinika

Medved Višnjar estetska klinika Nevio Medved, dr. med, specialist plastične kirurgije Igor Višnjar, dr. med, specialist plastične kirurgije Cesta v Mestni log 55 Ljubljana + 386 31 858 905 [email protected] www.medvedvisnjar.si
Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev

New Report

Close