Podkožne akne po obrveh
Spoštovani,
stara sem že nekaj čez 40. Na splošno sem s svojo kožo kar zadovoljna, gub praktično ni.
Po bradi sem še vedno kar redno imela nečisto kožo in jo mažem z gelom proti aknam, ki jo uspešno čisti, vendar se mi sem pa tja vseeno naredi kakšna akna, v veliki večini je to podkožna akna, kar velika.
Sedaj pa se mi akne kar ena za drugo pojavljajo na predelu obrvi. Tudi nečisto kožo imam tu oz. ogrce. To se mi ni nikoli dogajalo. Sem pa pred tem obrvi mazala z ricinusovem oljem. Takrat je bilo še vse v redu. Ko pa sem z oljem prekinila, so se začele pojavljati velike podkožne akne in nečista mastna koža ter ogrci. To traja že kakšna dva meseca.
Kožo na obrveh si redno čistim z mlekom za kožo, naredim kakšen piling in jo po novem tudi mažem z istim gelom Noreva Exfoliac tako kot brado. A mi nič ne pomaga.
Naj povem tudi, da si malo manj pulim obrvi, kot sem jih prej, a ne bistveno manj.
Zakaj so se po obrveh in okoli njih kar naenkrat začele pojavjlati podkožne akne? So trdovratne in me bolijo.
Prosim za vašo razlago in kakšen dober nasvet.
Najlepša hvala in lep pozdrav.
Pozdrav!
Da bi bile akne samo na tem predelu, bi bilo zelo malo verjetno.
Dogajanje, ki ga navajate je lahko bolj posledica nekih neg , krem, ki jih uporabljate v teh predelih, kajti akne so simetrično in tudi na drugih delih.
Zato težko kaj pomagam, ker si težko predstavljam točno za kaj gre.
Lp