Hvala za odgovor. Med čakanjem na odgovor sem že opravil dva pregleda. Prvič rtg. kjer se ni nič videlo in mi je zdravnik napisalna izvid, da je zdravljenje KONČANO. Potem sem šel na samoplačniški UZ, kjer je izvid sledeči: V projekc. baze, anterolat. je hiperdenzivno področje, kar odgovarja fibrozni spremembi. Obrazložitve izvida nisem dobil, zato se spet obračam na vas.
Prosil bi vas za obrazložitev kaj pomeni izvid UZ. Ali bi me moglo skrbeti, ker je oteklina oz. bula nespremenjeno stanje že 3 mesece.
Hvala za odgovor. Lp.
fibroza pomeni brazgotina in po izvidu gre za brazgotinsko zadebelitev. To ni nevarno, je pa lahko boleče.
Zdravljenje je z protivnetnimi zdravili ali kremami.
Lp, star sem 20 let in sem na levi strani leve noge opazil približno 1cm veliko bulo, bula je na dotik mehka in neboleča, ko je noga sproščena(,recimo v ležečem položaju) je bula neopazna, ko pa nogo napnem ali pa hodim pa se prikaže. Bula leži točno na žili. Ko sem v mirovanju čutim na buli nekakšno rahlo “tiktakanje” kot da bi mi delal živec.
Pozdravljeni,
tudi jaz imam vprašanje. Bolečine v desnem zapestju se mi pojavljajo približno leto in pol. Enkrat bolj, drugič malo, kasneje ponovno nevzdržne bolečine in to se ponavlja. tri mesece nazaj so bile ponovno nenormalne in sem dobila tablete proti bolečin ter napotnico za plastika in pregled živčevja v zapestju. Datume imam seveda šele jeseni (čeprav je bila napotnica označena na hitro). Prepričana sem bila da imam težave zaradi krpalnega živca. Sedaj pa nisem več prepričana.
Dober teden nazaj pa se mi je iz zapestja, pravzaprav že skoraj na notranji strani dlani pojavila bulica, kar kakšnim 10mm premera, trda kot kost. Vsak da je različna, enkrat malo manj izbuljena, drugi dan spet zelo opazna. Pritisk nanjo je ker precej boleč. Kaj bi to lahko bilo?
Hvala.
Pozdravljeni,
jaz imam težave z desnim zapestjem. Bolečine z različno intenzivnostjo trajajo že več kot leto in pol. Letos, februarja je bila bolečina tako neznosna, da sem končno obiskala zdravnika. Dobila sem dve napotnici; za plastika in za pregled živčevja. Sum je na krpalni živec, vendar naj bi bila še premlada za to (26 let). Pred dobrim tednom dni nazaj pa se mi je iz zapestja – rob oz začetek notranje strani dlani pojavila trda bula premera 5-10mm, ni enakomerne oblike, zato težko določim velikost. Sem pa opazila, da se malenkost premika, ni vedno na povsem enakem mestu (govorim o nekaj mm). Na otip je trda kot kost, če pritisnem nanjo, konkretno zaboli, ampak se izgubi, se “skrije” v zapestje, potem pa počasi prileze ponovno ven. V koliko dlan stisnem v pest, se takoj ponovno pokaže.
Datum za plastika sem dobila meseca novembra (čeprav je bila napotnica pod hitro). Naj do takrat počakam, ali prej ponovno obiščem zdravnika?
Hvala in lep pozdrav,
Nina
spoštovani, po napisanem sodeč imate ganglion, kar pomeni izbočenje sklepne ovojnice, ki se tipa kot bula. Stanje ni nevarno, je pa boleče. Pravi naslov je obisk plastičnega kirurga, ki vam bo ganglion najverjetneje punktiral, možna pa je tudi operativna odstranitev.
lp,
Pozdravljeni, ganglioni so lahko na tetivah ali izhajajo iz sklepov. Če se nahaja na tetivi je rehabilitacija praktično nična, sicer pa je zahtevnejša. Odvisna je od sklepa in velikosti gangliona. Najbolje da se za konkretne info obrnete na svojega kirurga.
Lahko je kar koli, čeprav po opisu bi lahko bila ganglion, nenevarna tvorba. Svetujem obisk svojega zdravnika.
Pozdrav. Danes sem šele opazil bulo 1-2cm vlko zlo premikajočo tudi do 1 cm,nebolečo ,2-3cm nižje od prsne bradavice na rebrih. Lokacija natančna se mi zdi da je tko vmes med rebri. Je to lipom? Nisem še uspel prit do svoje zdravnice. Bom pa definitivno šel pa zaprosil se za ultrazvok. Lp pa hvala za odgovor.
Delite z nami, kaj ste ugotovili pri osebnem zdravniku. Brez pregleda je napovedovanje diagnoz zelo nezanesljivo. Glede na statistiko pa je najpogostejša tvorba, ki jo lahko opišemo z enakimi besedami res lipom.
Spoštovani,
nekaj mesecev že imam na desnem ramenu neke vrste izrastek, ki je negibljiv. Zdi se kot da bi šlo za nekakšen kostni izrastek, saj je povsem trd, a neboleč. Prihodnji teden grem k zdravniku, saj me je začelo skrbeti kaj bi to lahko bilo. Kaj menite vi? Skrbi me, da bi bilo kaj nevarnega.
Lep pozdrav
Pozdravljeni!
Pri hčerki stari 7let sem opazila na vratu majhno pikico, podkožno je videti bulica, najprej 4-5mm, sedaj cca.8-10mm. Navzven ni videti nič razen modrikasto poseva. Bili smo pri osebnem zdravniku, sej se na videz in otip bulica podkožno veča. Hčerko tudi boli ko se jo dotakne. Zdravnik nas je poslal na hematološko, kjer so ugotovili da gre menda za pilomatriksom in nas poslali na plastično kirurgijo. Tam nam je zdravnik rekel da gre za podkožno cisto in da smo v knjigi čakajočih za odstranitev v splošni anesteziji, kombinirano z lokalno. Zanima me, ali bi se lahko prej šlo na UZ padkožnih tkiv, da se bolje opredeli stanje? Ali lahko opravimo to samoplačniško in kje? Kako poteka sam postopek in okrevanje po odstranitvi? Hvala in lep pozdrav!
Predlagan tretma iz strani zdravnikov se mi zdi primeren. Uz ne bo dal dodane vrednosti. Tvorbo je potrebno odstraniti in pregledati.