To ni etm aplastične kirurgije 🙁
vsekakor svetujem obisk osebnega zdravnika, če se bolečnost ne izboljša v nekaj dneh.
lp
Živjo,
tudi mene muči podkožna tvorba na modih, gre za 3 bele bulice, ena pa je malo večja, ampak velikost se pa ne spreminja več, zanima me ali je možna odstranitev s kakšnim mazilom ali je potrebna operacija? + na hrbtu so se mi pred kratkim naredile 2 podkožno bulice, ali je to mogoče podkožni mozolj ali bi bilo lahko kaj drugega? Ker je brezbarvno, in izgleda kot nekakšen hribček na koži.
Hvala za odgovor!
Tovrstne bulice ne obravnava plastični kirurg. Obrniti se morate na dermatologa ali urologa.
pozdravljeni
tudi mene zannima nekaj v zvezi z bulo na rami.
imam jo 3 mesece in ker je postala boleča, mi je doktor dal napotnico za odstranitev pri lepotnem kirurgu. kot prvo me zanima, koliko traja okrevanje po tej operaciji in pa ali je možno da me zaradi bule boli mišica na nadlahti?
najlepša hvala za odgovor
Lep pozdrav
Ime mi je Aleš star sem 32let 183cm/105kg.Pred nekaj dnevi sem zatipal trdo rahlo premikajočo se bulo,mislim da je okrogle oblike vsega skupaj 1.5cm!Bulica se nahaja pod kožo 10cm od gležnja navzgor,ne vem ali je zrastla iz kosti ali ne.Kadar jo tipam nekaj časa imam okrog bulice čuden občutek,malo me srbi in malo je “hladilen” občutek.Ta bula me skrbi kajti pojavila se je zelo hitro,2cm od te bule pa se nahaja 5cm,bolj bleda modrica,zanima me ali je nastala zaradi kakšnega udarca(ne spomnim se da bi se udaril),ali je samo lojnica ali kaj hujšega,prosim za odgovor.
Hvala.
Spoštovani,
podkožne bulice so največkrat lipomi in/ali zamešene lojnice. Da se točno ugotovi kaj je je potrebna citološka punkcija. Na pamet je nemogoče ugotovitei kaj predtavlja bunkica.
Pozdravljeni!
Kljub temu, da debata tukaj že nekaj let ni tekla sem se odločila da vseeno napišem kar pod ta naslov.
Na hrbtu se mi je naredila bulica (velikost približno tolikšna kot oreh), čisto trda, na pogled zgleda kot ganglion. Jo imam že kar nekaj let ampak zadnji mesec me zelo boli in je postala temnejše (kot od udarca črne) barve.
Preden se bom napotila k zdravniku, bi rada vedela kaj bi to lahko bilo.
Lep dan
Na osnovi opisa je nemogoče oceniti, za kaj gre. Svetujem obisk zdravnika, (predvsem ker opisujete črno barvo)
lepo pozdravljeni… stara sem 17 let in me zanima naslednje.. že nekj časa me boli hrbtenico.. bol natančno nad ledvenim predelom sm začutila bulico.. in me zanima kaj bi lahko to bilo? sem pa že imela 2x bulico ampak na nogi.. bila je ena in so mi z operacijo odstranili.. to je bilo pred 3 leti… je možno da se je ponovilo in ta bulica oziroma kot so m italrat rekli divje meso možno da se je naredilo na hrbtenici?? kakšno je potem tukaj zdravljenje??? kr me boli če ležim na hrbtu ali če sedim ali stojim…. in so zelo močne bolečine…
Diagnostiko preko računalnika lahko izvaja le vedeževalec, zdravniki na žalost tega znanja nimamo. Zato naprošam, da takšnih vprašanj ne postavljate več ,saj ne morem vedeti kaj je kaj, če nisem osebno videl, otipal ,opravil dodatnih preiskav…
hvala za razumevanje
Lepo pozdravljeni,
na internetu sem zasledil, da se ukvarjate z odstranitvijo lipomov med drugim.
Jaz sem cca 10 dni nazaj med športanjem opazil, da imam na desnem delu hrbtenice malo nad ledvenim delom neko bulico in me je zelo zaskrbelo. Odšel sem k dežurnemu zdravniku, ki mi je rekel, da je to lipom vendar mi ni dalo miru in sem včeraj šel na samoplačniški UZ, kjer mi je gospa, ki to dela rekla, da je to Lipom in je v velikosti 3*1 cm in da je malo globlje.
Sam imam 36 let, se precej ukvarjam s športom zadnjih 6 let pa sem nekajkrat letno pri zdravnikih zaradi mojih velikih težav s hrbtom, vratom in kolki in desna stran hrbta je dosti bolj neprožna in negibča kot pa leva in ravno tam nekje kjer me zateguje desna stran hrbta kot, da bi bil neraztegnjen je ta bulica. Sedaj sicer ne vem ali ima ta bulica kako zvezo s tem ali nima, ker zdravnica na UZ pravi, da imam to nekaj časa že notri čeprav sem sam to opazil šele prejšnji teden.
Pravi, da ko bi bulica zrasla nad 5 cm, če seveda bo, da je smiselno, da se jo odstrani in se jo punktira in pošlje na raziskave, da se potrdi ali gre za lipom. Ona sicer pravi, da je sigurna, da gre za lipom in naj me ne skrbi vendar mi je omenila, da se zgodi v zelo malih primerih, da lipom zraste in se spremeni iz benigne tvorbe v maligno. Obenem mi je omenila, da če se pa že sedaj odstrani, da se pač ne more spremeniti v maligno stanje tako, da sedaj ne vem kaj narediti.
Najhuje je pa, ko preberem izvid in je napisano najverjetneje Lipom…torej potemtakem ni sigurna čeprav mi je rekla, da zagotovo je?
Do svoje osebne zdravnice še nisem šel in grem te dni, da vidim kaj pravi ona vendar me vse skupaj kar precej skrbi…
Glede na to, da sem športnik in da sem prebral, da je g.Iztok Puc, ki je bil rokometaš na začetku opazil tako bulico na hrbtu in ga je začel hrbet boleti odšel k zdravniku in je imel karcinom in je kmalu za tem umrl me to seveda zelo zelo skrbi…
Kaj narediti v tem primeru?
Ali obstajajo še kaki pregledi, da se to potrdi, punktiranje ali enostavno verjeti na UZ?
Najlepša hvala
edina definitivna diagnoza je histološki pregeld tvorbe. Ostalo so le kriteriji, po katerih menimo, da tvorba predstavlja to ali ono.. Kriteriji so 99.99% zanesljivi in jim je treba zaupati, saj bi sicer vse bulice, ki jih tipate, ultrazvočne spremembe v telesu ki jih sicer ne tipate ali rtg in ct spremembe ki jih tudi ne tipate operirali. Pa jih seveda ne ampak jih ocenimo glede na kriterije.
lp,
pozdravljeni.Mene pa samo zanima na desni strani trebuha imam zatrdlinico,katera če večkrat tudi boli…Osebna zdravnica je najprej pomislila,da gre za cisto na jajčneku in mi tudi dala napotnico za ultrazvok trebuha…Ultrazvok pa mi je pokazal da gre za lipom,ostalo vse bp….osebne zdravnice še nism obiskala,ker še nism dobila izvida UZ ,pač mi je zdravnica povedala ob samem pregledu..sedaj pa me zanima če to odstranijo oz kdo to zdravi…hvala lp
Pozdravljeni!
Že od rojstva imam skoraj za celo pest veliko bulo odzadaj pri trtici, sedaj sem stara 21 let. Ta bula je moteča, saj je zelo opazna, tudi če nosim najbolj oprijete kavbojke se bula ne zakrije. Bula ni boleča, na sredini je le nekakšna modrica ki ne boli. Bula se nikoli ni povečala ali zmanjšala tudi rakava naj ne bi bila, sicer pa za to “Bulo” nikoli nisem imela kakšnih pregledov. Od staršev sem izvedela, da je zdravnik, ko sem bila še majhna rekel, da je najbolje, da bulo pustimo tam kjer je, saj bi lahko zrastla še večja, če jo odstranijo.
Zanima pa me kam bi se lahko obrnila glede tega problema (osebna zdravnica noče pisati napotnic če ni res nujno), ali bi bila operacija tvegana, saj sem srčni bolnik in če takšne posege krije zavarovalnica oz. koliko približno stanejo?
Lep pozdrav
Mene pa zanima glede odstranitve lipoma. Partnerju so diagnosticirali Lipoma frontis et thoracis sin. i.o. Opravili so mu tudi citološko punkcijo in ugotovili, da gre za benigne spremembe in da odstranjevanje ni potrebno, lahko pa jo odstrani samoplačniško. Partnerja pa ta tvorba zelo moti, saj se nahaja na vidnem mestu na vrhu čela. Velika pa je 1 cm v premeru in pol centimetra debelo.
Želel bi si odstraniti to tvorbo, pa preprosto ne veva kam naj se obrneva oz kje bi ta poseg lahko opravil. Seveda pa naju zanima tudi okvirna cena posega in vseh pregledov, ki bi jih bilo potrebno opraviti.
spoštovani, obrnete se lahko na katerega koli plastičnega kirurga. Odstranitev lipoma je manjši ambulantni poseg, ki ga zna opraviti vsak plastik.